Studenten zorgverzekering

Studenten Zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekeringen voor studenten

Informatie over studenten zorgverzekering Een goedkope studenten zorgverzekering vind je hier. Je betaalt minder premie voor je zorgverzekering. In ruil daarvoor heb je beperkingen: Je kunt je ziekenhuis en specialist niet zelf uitkiezen, medicijnen bestel je via internet.
VerzekeraarZorgverzekeringPrijs / KwaliteitActiesPremie 2013Kies uw verzekering

Univé ZEKUR Student

Vrije zorgkeuze: no sterren voor Zekur

Consument: 7.2
Geen 80,25
Wijzig de dekking van uw polis hier

Kies uw eigen risico

Studenten en zorgverzekeringen

Een bijzondere groep cliŽnten van zorgverzekeraars is naast 65+íers de studenten. Uit onderzoeken en ondervragingen is gebleken dat studenten vaak minder goed op de hoogte zijn van hun rechten en plichten ten aan zien van hun zorgverzekeraar. Verder blijkt dat slechts twee derde van de studenten weet wat een eigen risico precies inhoudt.

Lage prijs of hogere dekking?
De meeste studenten kiezen voor een hogere dekking, in plaats van een lagere prijs. Er valt onderscheid te maken tussen studenten die de premie zelf betalen, en de studenten wiens ouders de premie nog betalen. Echter heeft de factor of iemand zelf wel of niet de zorgverzekering betaalt, maar weinig te maken met de kennis van de zorgverzekering.

Beslissen
De meeste studenten kiezen zorgverzekeringen aan de hand van een uitgebreidere dekking. Op de tweede plaats staat de lage premie. Niet alleen prijzen en dekkingen spelen een rol in de keuze van de gemiddelde student. Ook de keuze van de ouders weegt mee in de keuze. Zo komt het vaak voor dat studenten de zorgverzekeraar kiezen die hun ouders ook hebben, omdat dit vaak vertrouwder is. Een kleinere groep van de studenten kiest de zorgverzekeraar die zij altijd al hadden.

Informatie vergelijken
De meeste studenten halen in de eerste plaats hun informatie bij de zorgverzekeraar zelf. Ook inlichtingen van ouders wegen mee in de beslissing. Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de zorgverzekeringen vergelijkt, ze raadplegen onder andere deze gespcialiseerde website voor studenten zorgverzekeringen. Opvallend is dat studenten minder vaak overstappen op een andere zorgverzekeraar dan ouderen. Een verklaring kan zijn dat overstappen vaak wat administratieve rompslomp met zich meebrengt, en studenten daar vaak het werk niet van willen hebben.