Collectief verzekeren doe je zo

Als ondernemer is het belangrijk om de ziektekosten binnen je bedrijf zo laag mogelijk te houden. Bovendien heb je een grote verantwoordelijkheid voor het beheersen van de arbeidsongeschiktheid binnen het bedrijf. Er zijn strengere regels door de overheid opgelegd met betrekking tot verzuim en re-integratie. Niet alleen de veiligheid, maar ook het financiŽle aspect binnen het bedrijf moet goed geregeld zijn. Daarom kun je kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Zo regel je de financiŽle gevolgen van ziekteverzuim in ťťn keer, zonder dat je er voortdurend omkijken naar hebt. Je medewerkers zijn verzekerd van goede zorg, terwijl zowel jij als je werknemers goedkoper uit zijn. Vaak krijg je korting op een collectieve zorgverzekering, die wel kan oplopen tot tien procent van de totale premie.

Voor het personeel is een collectieve zorgverzekeraar een erg populaire secundaire arbeidsvoorwaarde. Als ondernemer heb je een breed aanbod aan hulpverleners gekoppeld aan je bedrijf, waardoor ziekteverzuim minder kostbaar is. Bovendien krijgt je personeel korting op de premie van hun zorgverzekering, en hebben ze sneller toegang tot de zorg.

Factoren
De premie van de collectieve zorgverzekering bestaat uit twee factoren: de nominale premie en de inkomensafhankelijke premie. De inkomensafhankelijke premie is bij alle soorten zorgverzekeringen verplicht, en zo dus ook bij de collectieve zorgverzekering. Een vastgesteld percentage wordt berekend van het belastbaar inkomen, en vervolgens opgeteld bij de nominale premie.

Omdat een collectieve verzekering in bepaalde bedrijven verplicht kan worden gesteld, is de werkgever ook verplicht de inkomensafhankelijke premie te vergoeden. De werknemers moeten dan wel zelf loonbelasting en premie zorgverzekering betalen.

Vergelijk collectieve zorgverzekeringen
Voor de laagste premies bij collectieve zorgverzekeringen kun je jouw zorgverzekering vergelijken. Daarmee doe je zowel jezelf als ondernemer als je werknemers een groot plezier.