Aanvullende zorgverzekeringen

Een basispakket is in Nederland wettelijk verplicht. Elke inwoner van de Nederlandse staat dient een basispakket af te nemen, om zo de ziektekosten te kunnen dekken. Zo komt de medische zorg niet voor onaangename verassingen te staan.

Aanvullende zorgverzekeringen Maar in een basispakket wordt lang niet alle zorg gedekt. Daarom is het verstandig om aan de hand van je persoonlijke situatie eens vast te stellen of je ook aanvullende zorgverzekeringen nodig bent. Veel mensen kiezen bepaalde aanvullende zorgverzekeringen, om zo veelvoorkomende ziektekosten te kunnen dekken.

Populaire zorgverzekeringen
Veel mensen kiezen een aanvullende zorgverzekering voor de tandheelkundige zorg. Tandheelkundige zorg is over het algemeen erg prijzig. Voor volwassenen geldt dat er amper een vergoeding voor tandheelkundige zorg in het basispakket zit. Ook kiezen veel mensen voor extra fysiotherapie. Sporters lopen een hoger risico op blessures waarbij er een langere periode aan fysiotherapie nodig is. In het basispakket worden maar 18 behandelingen vergoed.

Mensen met chronische ziektes doen er dan ook verstandig aan om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, om zo deze kosten te drukken.

Geen verplichting
Een aanvullende zorgverzekering is, zoals de naam zich al laat raden, niet verplicht in Nederland. Maar het is wel erg handig voor onvoorziene hoge ziektekosten.

Verder geldt aan de zijde van de zorgverzekeraar dat de zorgverzekeraar geen acceptatieplicht heeft. Bij een basisverzekering heeft de zorgverzekeraar een wettelijk vastgestelde acceptatieplicht.

Verschil in premies en dekking
Welke zorgverzekering welke aanvullende zorgverzekeringen heeft, verschilt. Daarom doe je er verstandig aan om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergelijk zorgverzekeringen voor een overzicht met zorgverzekeraars en hun aanvullende zorgverzekeringen. Ook ontdek je zo de verschillen in premies tussen de verschillende (aanvullende) zorgverzekeringen.