Moet ik mijn zorgverzekering opzeggen als ik overstap?

Nee dit is niet nodig als u via internet een nieuwe zorgverzekering afsluit. Tijdens het afsluiten van uw nieuwe zorgverzekering krijgt u de mogelijkheid om uw oude zorgverzekering door uw nieuwe zorgverzekeraar te laten opzeggen.

Bij sommige verzekeraars wordt uw oude zorgverzekering automatisch opgezegd, maar bij een aantal verzekeraars kan je kiezen of je de oude zorgverzekering wel of niet opgezegd moet worden.

Wij raden u aan om zelf ook nog even een e-mail of een brief te sturen naar uw oude zorgverzekeraar om aan te geven dat u de zorgverzekering wenst op te zeggen. Zo kunt u nooit voor verrassingen te staan.

Dubbel verzekerd zijn is sowieso niet mogelijk, u kunt maar eenmaal verzekerd zijn. U hoeft dus nooit bang te zijn om dubbele premie te moeten betalen. Als u toch dubbel verzekerd bent, kunt u altijd van 1 verzekeraar de te veel betaalde premie terug krijgen.

Overstappen naar een andere zorgverzekering gaat erg makkelijk. Wij raden u wel aan om de nieuwe zorgverzekering via internet af te sluiten. Zo wordt alles automatisch geregeld en profiteert u ook van de kortingen die de internet zorgverzekeringen u te bieden heeft.