Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?

Groene energie is energie dat opgewekt wordt door middel van natuurlijke energie bronnen. Dit zijn duurzame en onuitputbare energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, en opwekking door verbranding van natuurlijk afbreekbare producten zoals mest of snoeiafval.

Grijze energie is energie dat wordt opgewekt door middel van vervuilende en milieu belastende methodes zoals de verbranding van kolen, aardgas, olie of kernenergie. Deze brandstoffen zoals kolen, aardgas en olie raken langzaam op. Als we hier te veel van gebruiken hebben we van deze stoffen straks niets meer over. Ook komt er bij deze verbranding een grote hoeveelheid c02 vrij, wat weer slecht is voor het milieu. Ook wordt de ozonlaag hierdoor aangetast en dit brengt klimaat veranderingen met zich mee.

Om het milieu en het klimaat dus het minste te belasten is het verstandig om groene energie te gaan gebruiken. Bij onze energie vergelijker kunt u direct zien welke aanbieder de goedkoopste groene energie levert. Hoe meer mensen over stappen naar het gebruik van groene energie, hoe minder het milieu dus wordt belast. Groene energie is vaak niet meer duurder, omdat de overheid het belastinggeld op energie gebruikt om te investeren in groene energie.