Hoe lang duurt het om spaargeld terug te storten naar een andere bank?

Het terugboeken van spaargeld naar uw tegenrekening duurt 1 werkdag. Door de week staat uw geld dus in de meeste gevallen na 1 dag weer op uw betaalrekening. Het kan soms voorkomen dat dit 2 dagen gaat duren, als u bijvoorbeeld 's avonds geld overboekt. Als u op zaterdag of zondag geld overboekt staat het geld dinsdag op uw betaalrekening.

Bij de meeste spaarrekening koppelt u uw spaarrekening aan 1 tegenrekening. U kunt in dit geval alleen geld terugboeken naar de gekoppelde tegenrekening. Het is vaak niet mogelijk om vanaf uw spaarrekening direct een betaling uit te voeren. U boekt uw geld eerst terug naar uw betaalrekening en vervolgens kunt u de rekening betalen. Houd hier dus rekening mee.

Het grote voordeel om uw spaargeld over te boeken naar een spaarrekening is dat u hier een hoge rente over krijgt. Tegenwoordig krijgt u op uw betaalrekening helemaal geen rente meer. Het is daarom van groot belang dat u al het geld dat over blijft over boekt naar een spaarrekening. Maar pas wel op dat u niet rood komt te staan op uw betaalrekening. In dat geval betaald u een hoge debetrente. Boek in dit geval altijd eerst geld over van uw spaarrekening naar uw betaalrekening, voor u de rekening gaat betalen, zodat u nooit rood komt te staan.

Alle Spaarrentes Vergelijken zonder voorwaarden