Kan ik een spaarrekening openen als ik al ergens anders bankier?

Ja, u kunt zoveel spaarrekeningen openen als u zelf wilt. Het is juist aan te raden om meerdere spaarrekeningen met een hoge spaarrente te openen. Zo kunt u heel eenvoudig geld overboeken naar de spaarrekening die op dat moment de hoogste spaarrente geeft. Zo bent u op ieder moment gegarandeerd van de hoogste spaarrente.

Als u meer dan honderdduizend euro aan spaargeld heeft, is het verstandig om uw spaargeld over meerdere spaarrekeningen te verdelen. Uw geld is per spaarrekening voor 100.000 euro verzekerd. Als een bank failliet gaat, krijgt u maximaal dat bedrag uitgekeerd. Zorg er dus altijd voor dat er per spaarrekening niet meer dan dat bedrag op de rekening staat, zodat u 100% zeker bent van uw geld en uw spaarrente.

Alle spaarrekeningen die wij op onze website vergelijken vallen onder de verzekering, dit wordt ook wel de depositogarantiestelsel genoemd.

Om een spaarrekening te openen heeft u wel altijd een tegenrekening nodig. Een tegenrekening kan aan meerdere spaarrekeningen worden gekoppeld. U kunt uw betaalrekening dus aan al uw spaarrekeningen koppelen.

Alle Spaarrentes Vergelijken zonder voorwaarden