Is spaargeld langer vastzetten verstandig?

Dit is vaak niet verstandig. U kunt dan namelijk voor een lange periode niet bij uw geld. Als u plotseling toch bij uw spaargeld moet, betaald u een boete, waardoor er van uw gespaarde rente niets meer over blijft. U kunt uw geld dus beter op een bank zetten met een variabele spaarrente waarbij het spaargeld altijd opneembaar is. Als de rente omlaag gaat, kunt u uw geld direct overboeken naar een andere spaarbank die op dat moment de hoogste rente geeft.

Als u uw spaargeld langer vastzet, krijgt u een vaste rente (van bijvoorbeeld 3,5%). Als u plotseling bij u geld moet, betaald u bijvoorbeeld een boete van 2%, waardoor u nog maar 1,5% rente overhoudt. Terwijl de rente bij een variabele spaarrekening nu op 2,5% staat. En dit gaat de komende tijd weer stijgen. Binnenkort kan de rente op een variabele spaarrekening zonder voorwaarden zelfs weer boven de 3,5% uitkomen.

U weet dus niet wat er gaat gebeuren. Daarom is het verstandig om altijd bij uw geld te kunnen en te anticiperen op de bewegende markt. Zet uw geld dus altijd op de spaarrekening die de hoogste variabele rente geeft.

Alle Spaarrentes Vergelijken zonder voorwaarden