Ik heb een geschil met mijn energieleverancier, wat nu?

Als je een geschil hebt met je energieleverancier, zal je allereerst een klachtenprocedure bij je energiemaatschappij zelf moeten doorlopen. Wanneer daar echter niets uitkomt, is de strijd nog niet verloren. Iedere energieleverancier heeft een vergunning nodig. Een voorwaarde voor deze vergunning is dat de energieleverancier een degelijke klachtenafhandeling hoort te hebben. Deze moet eerst goedgekeurd worden door de toezichthouder, alvorens de vergunning verstrekt wordt. Ook kan een energiebedrijf zich aansluiten bij een reeds bestaande geschillencommissie.

Als jullie er samen niet uitkomen, kun je besluiten om naar de Geschillencommissie Openbare Nutsbedrijven te stappen. Alvorens je daar om hulp kunt vragen dien je wel eerst de klachtenprocedure bij je eigen energiebedrijf gevolgd te hebben. Daarna zal de Geschillencommissie je klacht in behandeling nemen en onderzoeken. Hierna geeft de Geschillencommissie een oordeel over de zaak. Dit oordeel is bindend voor zowel de energiemaatschappij als de klant. Een dergelijke procedure is niet gratis: er wordt een klein bedrag voor gevraagd. Echter krijg je dit bedrag terug als je de het geschil wint van je energiemaatschappij. Zo niet, dan ben je dit bedrag kwijt.

Een logische vervolgstap is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Energie vergelijken op vergelijken.NET helpt u de juiste keuze te maken.