Kan ik een collectiviteitskorting voor mijn zorgverzekering krijgen?

Ja dit is in sommige gevallen mogelijk. De meeste internet zorgverzekeringen bieden geen korting, omdat ze al een hele lage premie geven. De normale zorgverzekeringen hebben vaak een veel hogere premie, maar bieden dus wel een collectiviteitskorting.

Wie zich aansluit bij een collectief via zijn of haar werkgever, vereniging, sportclub, belangenorganisatie, bank, sociale media of drogisterij kan een collectiviteitskorting ontvangen op de basisverzekering. De gemiddelde korting is bijna zeven procent. De maximale korting is vastgesteld op tien procent. Kortom: door een collectieve zorgverzekering af te sluiten, kan er een flnk bedrag bespaard worden.

Via de werkgever
Veel werkgevers bieden de werknemers de mogelijkheid om zich collectief te verzekeren. Dat heeft als voordeel voor de werknemers dat ze korting kunnen krijgen op de zorgpremie.

Een ander voordeel is dat de werknemers specifieke zorg kunnen krijgen, die is afgestemd op de werkzaamheden die ze verrichten. Daardoor kunnen werknemers sneller weer aan het werk na ziekte.

Vaak is het ook mogelijk om het gezin mee te laten verzekeren in de collectieve verzekering. Dat is bij de werkgever na te vragen

Via een vereniging
Vaak bieden verenigingen hun leden een collectieve zorgverzekering aan, afgestemd op de behoefte van het lid. Bijvoorbeeld een sportvereniging die een collectieve zorgverzekering aanbiedt met een extra vergoeding voor de fysiotherapeut.

Ook patiëntenverenigingen bieden vaak deze mogelijkheid aan. Daarbij is de zorg afgestemd op de ziekte of aandoening die het lid van de vereniging heeft.

Een open collectief
Profiteren van collectiviteitskorting zonder aangesloten te zijn bij een vereniging of werkgever is mogelijk door aansluiting te vinden bij een open collectief. Dat is een organisatie die afspraken heeft met verschillende zorgverzekeraars over deze korting. Een soort bemiddelaar die zich inzetten om korting te krijgen.

Bij het afsluiten van een zorgverzekering via een open collectief ontvangt men een collectiviteitskorting op de zorgverzekering. De verzekeraar staat dit toe, omdat het voordeel voor de verzekeraar is dat het in één keer een grote groep klanten aan zich kan binden.

Kijken of een collectiviteitsverzekering persoonlijk nut heeft, kan door uw zorgverzekering vergelijken