Waarom betaal ik een voorschotbedrag op mijn energie rekening?

U betaald maandelijks een voorschot op uw verwachte energiekosten. Bij veel bedrijven is het logisch dat u eerst het product betaald voordat u er gebruik van gaat maken. Zo is het ook bij energie. U betaald voordat u het gebruikt. Maar omdat men nooit van te voren kan weten hoeveel u gaat gebruiken, wordt dit bedrag voor u berekend. Dit bedrag is afhankelijk van de grootte van uw huis, de samenstelling van uw gezin, en uw energie verbruik in het verleden.

Als blijkt dat u te veel voorschot heeft betaald, krijgt u dit bedrag de volgende maand weer terug. Om te zorgen dat u niet een heel groot bedrag in 1 keer hoeft te betalen, wordt uw voorschot over 12 maanden verdeeld, en betaald u dus een maandelijkse voorschot. Dit kan echter per energie leverancier verschillen.

Als u het niet eens bent met uw voorschot bedrag, kunt u dit bedrag wijzigen. Tegenwoordig kan dit vaak eenvoudig online geregeld worden via de website van uw energie leverancier. U kunt uw voorschot kosteloos deels verlagen en onbeperkt verhogen. Ook is het mogelijk dat uw voorschot bedrag wordt herberekend als uw situatie is gewijzigd. Neem hier voor contact op bij uw energie leverancier.