Reisverzekering Nieuws | Vergelijken.net Copyright (c) 2011, Vergelijken.net http://www.vergelijken.net/ nl Het laatste nieuws over Reisverzekering Nederlandse vakantieganger is tolerant http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/nederlandse-vakantieganger-is-tolerant Nederlanders die op vakantie zijn gedragen zich in het buitenland vaak tolerant. Op vakantie blijken onze vakantiegangers opmerkelijk tolerant tegenover andere vakantiegangers.

De gemiddelde Nederlandse vakantieganger stoort zich maar amper aan andere vakantiegangers op een strandvakantie. Daarmee zijn Nederlanders één van de tolerantste volken ter wereld, zo blijkt uit het onderzoek ‘Lifes a Beach 2014’, dat werd uitgevoerd in opdracht van reisorganisatie Expedia.

Onderzoek
In het onderzoek werden 11.165 strandvakantiegangers in vijf werelddelen ondervraagd over hun ergernissen bij vakanties. Slechts een derde van de Nederlanders gaat mensen die roken uit de weg, terwijl Thaise strandgangers dat veel vaker doen: maar liefst twee derde van alle Thaise vakantiegangers doet dat.

Nederlanders ergeren zich ook niet zo vaak aan kinderen die zich op vakantie misdragen. 61 procent van de Brazilianen ergert zich aan onopgevoede kinderen, terwijl maar slechts een kwart van de Nederlanders kinderen uit de weg gaat.

Gedrag
Wel hebben Nederlanders één grote ergernis waar we minder tolerant mee omgaan, en dat is harde muziek. Bijna de helft van alle Nederlanders wil liever in rust genieten van de vakantie. Maar toch zijn Nederlanders nog redelijk tolerant op gebied, in vergelijking met bijvoorbeeld Franse vakantiegangers.

De helft van alle vakantiegangers (51 procent) ergert zich aan harde muziek.

Op het gebied van badmode zijn we ook redelijk tolerant. Nederlanders hebben er geen problemen mee als badgasten speedo’s, strings of strings dragen, of zelfs volledig naakt zijn. Daarmee zijn wij een heel ander volk dan bijvoorbeeld de Indische badgasten, waarbij een derde van de vakantiegangers dit gedrag onsmakelijk vindt.

Weinig angst
Bovendien hebben we ook weinig last van angst als we op reis gaan. Andere volken zijn veel vaker bang voor bijvoorbeeld haaien, kwallen of zonderverbanding. Ook als de kans op beroving toeneemt, blijven Nederlanders redelijk zeker van hun zaak.

Slechts vijftien procent is bang voor diefstal op het strand. Dat komt mede doordat we relatief vaak een reisverzekering afsluiten. Brazilianen zijn het meest wantrouwend: tachtig procent denkt dat zij beroofd worden op het strand.

Op gebied van persoonlijke bezitten zijn Zuid-Amerikanen in elk geval snel bang: 67 procent van de vakantiegangers is bang iets te verliezen. Maar 11 procent van de Nederlanders heeft dezelfde angst.

]]>
Mon, 11 Aug 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Jurofoon waarschuwt voor misverstanden reisverzekering http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/jurofoon-waarschuwt-voor-misverstanden-reisverzekering De Jurofoon, het digitale loket waar mensen terecht kunnen als zij juridische vragen hebben, waarschuwt consumenten voor problemen die zij kunnen krijgen met de zorgverzekeraar.
 
Zo zouden consumenten slecht op de hoogte zijn van wat de verzekeraar dekt en het verschil tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is bijvoorbeeld lang niet in alle gevallen het voordeligst.

Doorlopend of kortlopend
Een doorlopende reisverzekering is bijvoorbeeld pas na 17 vakantiedagen per jaar voordeliger dan de kortlopende reisverzekering. Het is wel gemakkelijker: de consument hoeft niet voor iedere vakantie nog een reisverzekering af te sluiten.
 
Wel bestaan er genoeg misverstanden over reisverzekeringen.

Europadekking
De meeste consumenten hebben moeite met de naam ‘Europadekking’, die veel reisverzekeraars hanteren.
 
Een Europadekking betekent een dekking voor reizen binnen Europa. Dat betekent niet alleen de landen binnen de EU-zone, maar alle landen die in het continent Europa liggen. En dan nog zijn er meer landen die onder de Europadekking vallen dan Europa rijk is. Zo vallen ook landen als Algerije, Egypte, Syrië en Tunesië onder de Europadekking.

Maximale reisduur
Ten tweede is er een maximale reisduur gebonden aan de dekking van de reis. Het is verstandig bij de reisverzekeraar te vragen hoe lang een reis maximaal mag duren, totdat de dekking verlopen is.
 
Door extra premie te betalen, is het bij sommige reisverzekeraars mogelijk een dekking af te sluiten voor een langere tijd. Na 17 dagen is het wel voordeliger een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Algemene voorwaarden
De Jurofoon waarschuwt consumenten ook altijd de algemene voorwaarden te lezen. In de voorwaarden staan zaken die de reisverzekering niet dekt. Bijvoorbeeld het onbeheerd laten van bagage of het niet doen van aangifte bij diefstal.
 
Daarnaast worden medische kosten niet vanuit de reisverzekering vergoed, als de reiziger geen zorgverzekering heeft afgesloten. Een zorgverzekering is voor iedere Nederlander verplicht, al zijn kinderen onder de 18 jaar gratis meeverzekerd.
 
Medische kosten
Die medische kosten worden vooral gedekt door de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar dekt alleen de kosten tegen dezelfde prijs als in Nederland. Behandelingen zijn in het buitenland vaak duurder, waardoor het handig is een reisverzekering af te sluiten. De reisverzekeraar dekt dan de rest van de medische kosten in het buitenland.
]]>
Mon, 04 Aug 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Reizen naar Gaza afgeraden http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/reizen-naar-gaza-afgeraden Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers niet langer meer af te reizen naar Gaza. Het reisadvies voor Israël is alleen aangescherpt. Het ministerie waarschuwt dat het niet veilig is binnen een gebied van 40 kilometer rond Gaza te reizen.

Ook de rest van Israël is niet veilig en dus moeten reizigers daar rekening houden met bepaalde veiligheidsrisico’s. Het ministerie scherpt de reisadviezen voor Israël en Gaza aan vanwege de oorlog die is uitgebroken op de Gazastrook.

Raketten
Vakantieoorden en delen van de Gazastrook worden geregeld bestookt met raketaanvallen. Die aanvallen komen uit Libanon, de Sinaï en de Gazastrook. Op dit moment woedt er een oorlog in het gebied. Het Israëlische leger viel op 17 juli 2014 de Gazastrook binnen. De raketaanvallen vanuit Gaza zijn nog niet afgelopen. Daarom is het niet verstandig binnen een gebied van 40 kilometer rond de Gazastrook te zijn.
 
Andere gebieden zoals Jeruzalem, Haifa, Eliat, Tel Aviv en omgeving zijn ook relatief onveilig. De Israëlische luchtafweer heeft de meeste raketten in de lucht vernietigd.

Veiligheidsrisico’s
Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst op veiligheidsrisico’s in heel Israël. Zo gaan er geregeld luchtalarmen af in het gebied. Het is bovendien verboden foto’s te maken van militaire gebouwen, terreinen of objecten, ook als er geen expliciet verbodsbord bij staat.
 
Palestijnen mogen Israël niet binnenkomen of verlaten via het vliegveld Ben Gurion. Dat geldt ook voor Nederlanders met een dubbelpaspoort tussen de Palestijnse en de Nederlandse nationaliteit. Palestijnen moeten reizen via Jordanië naar Israël.

Niet-westers
Wie een niet-Westerse achtergrond heeft, loopt bovendien een hoog risico urenlang en grondig ondervraagd te worden op het vliegveld Ben Gurion. Dat kan ook voorkomen als de reiziger een westers paspoort heeft. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan mee te werken aan de controle en niet in paniek te raken.

Omboeken
Reizigers die liever niet naar gebieden rond 40 kilometer van de Gazastrook reizen, kunnen hun reis afzeggen of omboeken. Voor het omboeken kunnen kosten die daarbij voorkomen gedekt worden door de reisverzekering. Voor het afzeggen van de reis is een annuleringsverzekering benodigd. Neem van tevoren contact op met de reisverzekeraar voor meer informatie.
]]>
Mon, 28 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Reisadviezen worden duidelijker http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/reisadviezen-worden-duidelijker Het aantal negatieve reisadviezen dat het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft, is de afgelopen maanden fors toegenomen. Vooral delen van Israël, Egypte, Kenia, Thailand en Maleisië krijgen vaak te maken met negatieve reisadviezen.
 
Ook in Brazilië blijkt de situatie niet veilig te zijn, zo is te lezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Die website is sinds deze week volledig geüpdatet.
 
Kleuren
Het ministerie wijzigt met de nieuwe site ook de manier waarop negatieve reisadviezen gegeven worden. Op de nieuwe website krijgt een land bepaalde kleuren toegekend. Met vier kleuren moet de reiziger duidelijk worden gemaakt hoe veilig een bepaalde regio is: groen is geen risico, geeld is oppassen, oranje is noodzakelijk en rood betekent niet reizen.
 
Daarnaast zijn er ook begeleidende teksten die de reden geven waarom het ministerie een bepaalde regio onveilig acht. Daar wordt omschreven hoe het gesteld is met terreurdreiging en criminaliteit. Ten slotte staan er ook nuttige tips en informatie over reisdocumenten weergegeven.
 
ANVR
De reisbrancheorganisatie ANVR is tevreden met de verbetering. De brancheorganisatie verklaart dat eerdere reisadviezen erg verwarrend waren, terwijl nu veel duidelijker wordt weergegeven hoe het met een bepaalde regio gesteld is.
 
Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat op het vliegveld van Schiphol campagne voeren om luchtreizigers te wijzen op de risico’s van hun reis. Toch heeft de ANVR nog wel iets te wensen. Zo wil de organisatie dat er één Europees reisadvies komt. Nu geeft ieder land nog zijn eigen reisadvies over een bepaalde regio. Volgens het ministerie is die wens echter niet te vervullen, omdat ieder land zelf verantwoordelijk is voor de burgers van het land.
 
Verplichte reisverzekering
De ANVR wil daarnaast dat de reisverzekering een verplicht onderdeel bij het boeken van een reis wordt. Toch ziet de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, dat niet zitten. Dat zou de vrijheid van een individuele toerist benadelen, zo zei hij op een bijeenkomst.
 
Het ministerie kijkt van week tot week hoe het geld is met landen. Als blijkt dat een reis te gevaarlijk is, kunnen reizigers de reis nog omboeken. Vooral het gebied rond Israël is erg gevaarlijk. Badplaatsen Tel Aviv en Eilat worden ook bestookt met raketten, maar het ministerie gaf alleen een waarschuwing voor reizen rond 40 km van de Gazastrook.
 
]]>
Mon, 21 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Goedkoop op vakantie dankzij prijzenoorlog http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/goedkoop-op-vakantie-dankzij-prijzenoorlog In Nederland is er onder de verschillende touroperators in ons land een prijzenoorlog ontstaan. Het voordeel voor de consument: goedkoop last-minute een vakantie boeken. Maar er kleven ook nadelen aan: de touroperators hebben een zware tijd voor de boeg en lijden miljoenen euro’s verlies.

Dat concluderen de boekingssites en de Rabobank.
 
Groot aanbod, lage prijzen
Het aanbod is de afgelopen maanden flink toegenomen, en het boekingsgedrag van de consument veranderde mee. Zo weten steeds meer Nederlandse momenten dat reizen op het laatste moment goedkoper worden. Daardoor boekt de consument de reis steeds later.
 
Door de recessie letten vakantiegangers extra op de prijs. Daardoor is er een behoorlijke concurrentie gaande onder touroperators. De prijzen gaan daardoor flink omlaag.
 
Onverkochte capaciteit
De Nederlandse touroperators gaan met hun prijzen omlaag, omdat zij een plek in het vliegtuig al hebben ingekocht. Hetzelfde geldt voor een boeking bij een hotel. Daarom hebben de reisbedrijven liever alleen de kostprijs, dan dat zij met overcapaciteit blijven zitten.
 
Voornamelijk bij last-minute-aanbiedingen zijn touroperators druk bezig de laatste stoelen en bedden voordelig van de hand te doen. Als een reisaanbieder blijft zitten met de capaciteit, lijdt het bedrijf verlies. Daarom gaan de reizen voordelig weg. Bovendien mogen bedrijven de informatie van de klant houden. Daarmee kunnen bedrijven in de toekomst alsnog voordelige reisaanbiedingen doen. Volgens critici staat de reismarkt op het punt verzadigd te raken.
 
Slechte vooruitzichten
Dat boekingsbedrijven reizen voor een lage prijs aanbieden, is gunstig voor de consument. Toch is er ook een keerzijde: de touroperators staan er redelijk slecht door. De kwakkelende economie, het mooie weer in eigen land, en het Wereldkampioenschap voetbal zijn de belangrijkste oorzaken voor de slechte stand van zaken bij touroperators.
 
Het aantal mensen dat een reis boekte, lag in de eerste zes maanden 7,5 procent lager in vergelijking met vorig jaar. De hardste klappen vielen in de maand juni: toen was er een afname van 12 procent aan boekingen ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Dat blijkt uit onderzoek van de GfK Travelscan.

Reisverzekering
Nu de consument voordelig op vakantie kan, heeft hij geld over zichzelf in te dekken tegen onvoorziene kosten. Het is bij het boeken van een reis altijd verstandig een reisverzekering af te sluiten.
]]>
Mon, 14 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Kortlopende reisverzekering vaker voordeliger http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/kortlopende-reisverzekering-vaker-voordeliger Nederlandse consumenten zijn waarschijnlijk goedkoper uit als zij een kortlopende reisverzekering afsluiten, in plaats van een doorlopende reisverzekering. Op dit moment heeft ruim drie kwart van de Nederlanders een reisverzekering afgesloten. Ruim 80 procent van de verzekerden heeft een doorlopende reisverzekering afgesloten.
 
Waarschijnlijk kunnen consumenten besparen op hun reisverzekering als zij overstappen naar een kortlopende reisverzekering. Dat zegt de voorlichtinstantie Wijzer in geldzaken van het Verbond van Verzekeraars.
 
Doorlopende reisverzekeringen
Een doorlopende reisverzekering kan wel voordeliger zijn, als de consument vaker in een jaar op vakantie gaat. Dat kan bijvoorbeeld bij meerdere vakanties, of een vakantie die langer dan drie weken duurt het geval zijn.
 
Een derde van de Nederlanders zegt een keer per jaar op vakantie te gaan. Zij hebben dan vaker een doorlopende dan een kortlopende reisverzekering, terwijl een kortlopende reisverzekering in dit geval voordeliger is. 74 procent van de ondervraagden heeft een doorlopende reisverzekering. 26 procent heeft een kortlopende reisverzekering.
 
Kortlopende reisverzekering
Vaak is een kortlopende reisverzekering voordeliger, omdat die alleen geldt voor een bepaalde vakantieperiode. Slechts 26 procent van de vakantiegangers heeft deze polis. De helft van de Nederlanders heeft naar een reisverzekering ook nog een annuleringsmodule afgesloten.
 
71 procent van de ondervraagden heeft een doorlopende annuleringsverzekering, terwijl de kans groot is dat er maar eens per jaar een vakantie hoeft te worden geannuleerd.
 
Dekkingen
Voor verzekerden zijn dekkingen op onvoorziene kosten zoals een ongeval of diefstal de belangrijkste reden om een reisverzekering te kiezen. Het verzekeren van bagage is een belangrijke tweede reden.
 
Ruim 75 procent neemt namelijk dure spullen zoals een smartphone mee op vakantie. Ook een fotocamera is met 70 procent nog steeds populair. De helft van de Nederlanders neemt een tablet mee, en een kwart van de Nederlanders neemt zelf de laptop mee.
 
Reisverzekering kiezen
Nederlanders hebben doorgaans een belangrijk motief om een annuleringsverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld om kosten bij ziekte of overlijden van een vakantieganger of familielid te dekken.
 
Volgens het Verbond van Verzekeraars is het belangrijk om de juiste reisverzekering af te sluiten, om zo veel geld te besparen. Een manier om de juiste reisverzekering af te sluiten, is het vergelijken van reisverzekeringen. Op die manier krijgen consumenten inzicht in de voor- en nadelen van een bepaalde reisverzekering.
]]>
Tue, 08 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Ebola slaat om zich toe in West-Afrika http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/ebola-slaat-om-zich-toe-in-west-afrika Drie West-Afrikaanse landen zijn flink getroffen door de uitbraak van het Ebola-virus. Inmiddels zou de situatie zo ernstig zijn, dat de uitbraak van de ziekte niet meer in de hand te houden is, tenzij er middelen worden vrijgemaakt om het virus in te dammen.
 
Dat zegt Artsen Zonder Grenzen dit weekend. Reizigers worden aangeraden van tevoren voorzorgsmaatregelen te nemen. Ebola behoort tot één van de dodelijkste virussen ter wereld.
 
Geen medicijnen
Voor het Ebola-virus geldt dat er geen medicijnen tegen zijn. Daarmee is het Ebola-virus minstens net zo dodelijk als westerse ziekten. Reizigers kunnen geen vaccin halen bij de GGD, omdat er nog geen vaccin tegen het virus is.
 
Ebola is een zeer dodelijk virus: een kwart tot 90 procent van de besmette patiënten sterft binnen enkele weken, afhankelijk van welke tak het virus afkomstig is.
 
Regio’s
Artsen Zonder Grenzen waarschuwt dit weekend dat de situatie niet meer in de hand te houden. In het grensgebied tussen Liberia, Guinea en Sierra Leone vielen de afgelopen weken de meeste slachtoffers. In de regio Guekedou in Guinea zijn al meer dan 330 dodelijke slachtoffers gevallen.
 
Volgens de BBC is het voor het eerst dat er in de genoemde landen tegelijk uitbraken zijn van het zeer dodelijke virus.
 
Wereldgezondheidsorganisatie
De Wereldgezondsheidsorganisatie (WHO) helpt de landen om de uitbraak zoveel mogelijk tegen te kunnen gaan. Het Ebola-virus is een bekend virus in Afrika dat wel vaker om zich toeslaat. Patiënten die het virus oplopen krijgen doorgaans hoge koorts in- en uitwendige bloedingen, diarree en krijgen bovendien vaak neurologische problemen.
 
Het virus wordt verspreid van mens op dier: het virus komt oorspronkelijk van een bepaalde soort vleermuis die in West-Afrika veelvuldig voorkomt.
 
Reisadvies
Voorlopig is de situatie in West-Afrika ernstig, maar dat is nog geen reden voor de overheden om een negatief reisadvies uit te geven. Dat betekent dat in andere gebieden in West-Afrika de situatie nog redelijk veilig voor toeristen is. Reizigers die al een reis geboekt hebben naar de West-Afrikaanse regio’s, kunnen hun reis niet annuleren middels een annuleringsverzekering.
 
Omdat de overheden de reiziger niet afraden om naar de West-Afrikaanse landen gaan, zullen ook de reisverzekeringen de kosten voor het annuleren van de reis niet vergoeden. Wel is het verstandig een extra dekking tegen medische kosten af te sluiten. 
]]>
Mon, 30 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Tot 4 reisgenoten meeverzekeren bij FBTO http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/tot-4-reisgenoten-meeverzekeren-bij-fbto Bij FBTO kunnen consumenten rekenen op een uitgebreide basisdekking, waardoor reisgenoten meeverzekerd kunnen worden bij de reisverzekering. Dat kan als de reiziger een reisverzekering voor meer dan één persoon afsluit. Bij het meeverzekeren van andere personen hoeft de meeverzekerde niet per se tot het gezin te behoren.

Voor het meeverzekeren van gezinsleden is de zogenaamde gezinspolis, waarbij de reisverzekering voor alle gezinsleden geldig is. Daarnaast kunnen er nog vier extra personen buiten het gezin gratis meeverzekerd worden, zoals vrienden of kennissen.
 
Uitgebreide dekking
Bij FBTO is een doorlopende reisverzekering uitgebreid met een dekking voor de reisbagage, tot 2500 per persoon. Per polis is er een dekking mogelijk tot 7500 euro. Wel geldt er een eigen risico van 100 per polis per gebeurtenis. Wie bestolen wordt van contant geld, krijgt deze niet vergoed via de reisverzekering.
 
Bovendien zijn brillen en contactlenzen tot een bedrag van 250 euro per vakantie verzekerd. Datzelfde geldt voor fietsen, maar dan tot een maximumbedrag van 500 euro.

Wie een ongeluk meemaakt en daardoor niet meer naar huis kan rijden, mag verwachten van FBTO dat er directe hulp komt met een bestuurder die de auto naar Nederland rijdt. Ook reisdocumenten worden vergoed, evenals schade aan de accommodatie.

Gemakkelijk aan- en uitzetten
Net als bij alle andere soorten verzekeringen van FBTO, kunnen consumenten gemakkelijk hun reisverzekering uitbreiden aan de hand van verschillende aanvullende modules. Op die manier betaalt de consument alleen voor wat hij echt nodig heeft. Alle modules kunnen het hele jaar door aan- en uit worden gezet.
 
De dekking voor medische kosten is in het buitenland een absolute aanrader, omdat de zorgverzekering doorgaans met de buitenlanddekking te weinig vergoed. De kosten van medische behandelingen in het buitenland liggen doorgaans veel hoger dan de kosten daarvan in Nederland. De zorgverzekering vergoedt alleen de kosten van een medische behandeling zoals die in Nederland gelden. Daarom kan het afsluiten van een medische dekking bij de reisverzekering toch nuttig zijn.
 
Tot slot is er ook nog een aanvullende module voor winter- en onderwatersport, of een module voor voertuigenhulp. Er worden door FBTO nog veel meer aanvullende modules aangeboden, om zo een zo persoonlijk mogelijke reispolis aan te kunnen bieden, zonder daarvoor te veel hoeven te betalen.
]]>
Mon, 23 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Tien procent Nederlanders op vakantie zonder reisverzekering http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/tien-procent-nederlanders-op-vakantie-zonder-reisverzekering Een op de tien Nederlanders gaat nog steeds op reis zonder van tevoren een zorgverzekering af te sluiten. Dat is wel minder dan vorig jaar, toen er 17 miljoen buitenlandse vakanties werden afgesloten. 12 procent van de vakantiegangers sloot toen geen reisverzekering af.

Dat blijkt uit cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO), dat is uitgevoerd door het NBTC-NIPO.

Financiële gevolgen
Alarmcentrales van de reisverzekeringen alarmeren reizigers die besluiten zonder reisverzekering op pad te gaan. Zij kunnen voor grote financiële problemen komen te staan als zij medische kosten maken waarvan zij verwachten dat die wel door de ziektekostenverzekering vergoed wordt.

Veel reizigers weten niet dat de zorgverzekeraar inderdaad wel kosten voor medische behandelingen vergoed, maar dan alleen tegen de prijzen in Nederland. Een medische behandeling is in het buitenland vaak veel duurder, waardoor reizigers voor een enorm financieel probleem komen te staan. Binnen Noordwest-Europa is de prijs van medische behandelingen overigens redelijk gelijk aan de prijzen in Nederland.

Medische dekking
Wie naar Frankrijk op vakantie gaat, krijgt 80 procent van de medische kosten vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar, ook als de patiënt alleen een basisverzekering heeft. De rest moet de reiziger zelf betalen, tenzij hij een medische dekking heeft afgesloten binnen een reisverzekering.

In dat geval betaalt de reisverzekering het overige bedrag, of zal de alarmcentrale het benodigde bedrag eerst voorschieten.

Pechhulp
Een ander misverstand onder veel reizigers, is de dekking op pechhulp. Niet in alle reisverzekeringen is pechhulp in het buitenland opgenomen, waardoor de reiziger voor ongenode verrassingen kan komen te staan. Het is dus verstandig van tevoren met de autoverzekeraar te bellen of de kosten voor buitenlandse pechhulp gedekt worden.
 
Als dat niet het geval is, moet de reiziger nog een reisverzekering afsluiten.

Prijzen lopen flink op
In de praktijk blijken alarmcentrales regelmatig geconfronteerd te worden met torenhoge prijzen, afhankelijk van waar de toerist zich precies bevindt. In Turkije en Thailand liggen kosten van medische behandelingen vijf keer zo hoog als in Nederland. In Spanje is dat tot drie keer hoger, maar in de Verenigde Staten liggen de medische kosten wel tien keer zo goed.
 
In sommige gevallen moest de verzekeraar tot 1 miljoen euro ophoesten voor één medische behandeling. Eerder waarschuwde een reisverzekeraar al voor medische kosten in Brazilië, voor vakantiegangers die daar het Wereldkampioenschap Voetbal bekijken.
]]>
Mon, 16 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Reisverzekeraar waarschuwt voor hoge medische kosten Oranjefans http://www.vergelijken.net/nieuws/reisverzekering/reisverzekeraar-waarschuwt-voor-hoge-medische-kosten-oranjefans Reisverzekeraar Allianz Global Assistance waarschuwt voor torenhoge medische kosten voor Oranjefans. Fans die een ziekenhuis in Brazilië moeten bezoeken, kunnen verrast worden door flinke hoge medische kosten.
 
In Brazilië is een bezoek aan het ziekenhuis veel duurder dan in Nederland, waardoor alleen een zorgverzekering met werelddekking niet voldoende is. Daardoor kunnen onvoorbereide supporters te maken krijgen met rekeningen ter waarde van duizenden euro’s.

Overmakingen
In Brazilië behandelen dokters hun patiënten pas als het geld voor de behandeling is overgemaakt, zo waarschuwt de reisverzekeraar. Een bezoekje aan de arts kost al snel honderden euro’s. De reisverzekeraar raadt supporters aan voor vertrek eerst contact op te nemen met de reisverzekeraar om zo te kijken of de polis wel toereikend is.
 
In medische gevallen moeten patiënten het alarmnummer bellen. Bovendien geeft de reisverzekeraar nog wat tips om niet ziek te worden tijdens het WK.

Tips
De reisverzekeraar geeft het advies dat supporters rekening moeten houden met geïnfecteerd water. Bovendien wordt het eten in Brazilië anders bereid dan in Nederland, waardoor supporters te maken kunnen krijgen met een voedselvergiftiging. Om te voorkomen dat dat gebeurt, moeten supporters voor elke maaltijd hun handen wassen en onvoldoende gekookt voedsel te laten staan.
 
In het Amazonegebied is de malariamug actief. Daarom moeten supporters bedekkende kleding dragen, zo adviseert de reisverzekeraar.

Noodnummer
Het is verstandig voor reizigers om het noodnummer van Brazilië uit het hoofd te leren. Voor de ambulance bellen supports 192, voor de politie en brandweer is het nummer 193. In speciale aanloop naar het WK zijn extra medische faciliteiten aangelegd.
 
Oranje Boekje
In de aanloop naar het WK, dat donderdag start, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het zogenaamde Oranje Boekje uitgebracht. Dat is een gids voor supporters die naar het Zuid-Amerikaanse land afreizen. Bij ziekenhuisopnames staat dat de patiënt zo snel mogelijk de reisverzekeraar moet bellen, om zo ‘onaangename financiële verrassingen te vermijden.’
 
Ook waarschuwt het ministerie voor Buitenlandse Zaken voor Braziliaans kraanwater. Het kraanwater is wel geschikt om mee te douchen, maar niet om op te drinken. Volgens de reisgids is het verstandiger water uit drinkflessen te nuttigen.
]]>
Tue, 10 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws