Inboedelverzekering Nieuws | Vergelijken.net Copyright (c) 2011, Vergelijken.net http://www.vergelijken.net/ nl Het laatste nieuws over Inboedelverzekering Speciale verzekering voor studenten op kamers http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/speciale-verzekering-voor-studenten-op-kamers Inboedelverzekeraars komen met speciale inboedelverzekeringen voor studenten. Die hebben een lage premie. Broodnodig, want grote groepen studenten verlaten deze maand het ouderlijk huis. Daarbij komen allerlei praktische zaken om de hoek kijken, die veel studenten vergeten. Natuurlijk moet de kamer of het nieuwe huisje eerst worden ingericht. Maar het verzekeren van je spullen is net zo belangrijk als de inrichting van de kamer of het huisje.


Lage premie
Inboedelverzekeraars hebben speciale verzekeringen voor studenten ontworpen. Die studentenverzekeringen hebben namelijk een lage premie. Studenten die op zichzelf gaan wonen, doen er goed aan om vanaf de eerste dag al een inboedelverzekering te hebben. Op die manier staan ze voor minder verrassingen in geval van schade aan de eigen spullen.

Je hebt meer dan je denkt
Wie denkt dat studenten allemaal arm zijn en dus niets te verzekeren hebben, heeft het mis. De inboedel kan namelijk van grote waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan alle digitale apparatuur: je smartphone, de laptop waarop je huiswerk maakt, de  tablet voor onderweg en de televisie om na een zware dag college te ontspannen. En wat te denken van alle studieboeken die de student koopt? Dat valt allemaal onder ‘inboedel’. Die kun je verzekeren. Sterker nog: die moet je misschien zelfs verzekeren. Als je een bril draagt, of lenzen hebt, kun je bijvoorbeeld een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Alles wat in je kamer staat, vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Het samenwonen in een studentenhuis is leuk, maar het levert ook gevaar op. Studentenkamers zijn namelijk gewild voor inbrekers. Vooral laptops zijn gewild roofgoed. Als de laptop of smartphone gestolen wordt, biedt de inboedelverzekering hulp.

‘Ik heb het daar te druk voor!’
Veel studenten denken dat het afsluiten van een verzekering veel tijd kost. Dat valt best mee. Het afsluiten van een inboedelverzekering is door de jaren heen steeds gemakkelijker geworden. Door websites als Vergelijken.net vergelijk je de verschillende inboedelverzekeraars eenvoudig met elkaar. Een inboedelverzekering afsluiten kost dus weinig tijd, maar bespaart de student een hoop ellende.

Tijdens het vergelijken zal de website vragen voor hoeveel euro aan spullen je op je kamer hebt staan. Dat kan verschillen van 15.000 tot 25.000 euro. Hoe hoger de waarde van je eigendommen, hoe hoger de premie van de inboedelverzekering.

Druk met de introductieweek? Neem dan even een moment de tijd om op zoek te gaan naar een passende inboedelverzekering. Het is de moeite waard.
 

]]>
Tue, 12 Aug 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Nederlanders leveren graag privacy in voor korting http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/nederlanders-leveren-graag-privacy-in-voor-korting De helft van de Nederlanders wil graag meer informatie van zichzelf prijsgeven als daar een flinke korting op de inboedelverzekering tegenover staat. Dat blijkt uit onderzoek van Price Waterhouse Coopers. De uitslag is opmerkelijk, omdat Nederlanders meer gehecht zijn aan privacy dan inwoners van andere landen.

Bijhouden waar de verzekerde zich bevindt
De technologie is er al voor. Het verzamelen van gegevens van verzekerden is steeds eenvoudiger geworden. Door bijvoorbeeld een app te installeren op de smartphone, kan de verzekeraar bijhouden wie er thuis is en hoe vaak een verzekerde weg is. Het is informatie waar de verzekeraar graag voor betaalt, omdat het helpt de hoogte van de premie vast te stellen.

‘De helft van de Nederlanders’ mag dan wel veel lijken, maar in andere landen geven mensen hun privacy een stuk sneller op. In Zuid-Afrika en India bijvoorbeeld. Daar wil maar liefst 83 procent inschikken op de privacy, in ruil voor korting op de premie. Nu geven inboedelverzekeraars vooral nog korting als de beveiliging verbeterd wordt.

Vooral de jeugd wil meedoen
Jongere verzekerden geven hun privacy sneller op dan oudere verzekerden, denkt Price Waterhouse Coopers. Naar verwachting hebben jongeren minder bezwaar bij een verzekeraar die hun activiteiten in de gaten houdt. Dat komt volgens een onderzoek vooral doordat jongeren zijn opgegroeid met sociale media, waarop ze toch al delen waar ze zijn en wat ze doen.

In Engeland geven bijvoorbeeld autoverzekeraars al korting op hun premie als ze ’s nachts de auto laten staan. Dat kan dan worden gecontroleerd via een app. Niet alleen jongeren vinden dat prima, maar hun ouders zijn ook blij dat de kinderen ’s nachts niet op straat zijn.

Privacyinstanties
Privacyinstanties zullen naar verwachting niet blij zijn met verzekeraars als zij betalen om privacy op te geven. Nu wordt de privacy namelijk nog fel verdedigd. Maar het onderzoeksbureau verwacht dat de zo fel verdedigde privacy wankel blijkt, als er korting in het spel is.

]]>
Wed, 06 Aug 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Miljoenenschade door regen http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/miljoenenschade-door-regen De regenval van afgelopen maandag heeft voor een kleine tien miljoen euro aan schade gezorgd. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars, die een eerste ruwe schatting doet. Afgelopen maandag viel er op sommige plaatsen in een paar uur tijd net zoveel regen als in een maand.

Alleen schade aan woningen
De schatting is nog erg voorzichtig, want het Verbond gaat eerst alleen uit van schade aan particuliere woningen. De autoschade en de schade voor bedrijven en de agrarische sector staat nog niet vast. Het schadebedrag daarvoor komt nog bovenop de schatting van tien miljoen euro. De verzekeraars moeten de komende dagen alle overige schade inventariseren.

Particuliere verzekerden die schade hebben, moeten contact opnemen met de verzekeraar. Dat raadt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars aan. Vaak wordt de schade aan de woning gedekt, als het water via het dak of kieren naar binnenkwam. Datzelfde geldt bij storm. De gewone woonhuisverzekeringen, zoals een inboedelverzekering, hebben daar een dekking voor. Wie schade heeft aan de begane grond, heeft een uitgebreidere verzekering nodig.

Niet opruimen
Als de boel is overstroomd, is het belangrijk nog niets op te ruimen. Meld de schade eerst zo snel mogelijk bij de verzekeraar. Noteer exacte tijdstippen waarop de schade is ontstaan. Foto’s zijn dan wel nodig, zodat de verzekeraar een goede schatting van de schade kan maken. Ruim nog niets op voordat er contact is geweest met de verzekeraar. Anders kan het onmogelijk worden om het schadebedrag vast te stellen.

Schade aan de auto valt vaak onder de autoverzekering. Dat WA-dekking dekt waterschade niet, maar een beperkt-casco dekking mogelijk wel.

Eigen risico
Houd bij de verzekeringen wel rekening met een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is, hangt af van de verzekering die de verzekerde heeft afgesloten. Bij sommige verzekeraars valt schade door hevige regenval namelijk wel onder de dekking, maar geldt er een eigen risico. Dat gaat op dezelfde manier in zijn werk als bij een zorgverzekering.
]]>
Wed, 30 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Een huisdierenverzekering: nuttig of geldverspilling? http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/een-huisdierenverzekering-nuttig-of-geldverspilling Sommige verzekeraars bieden een huisdierenverzekering aan. Met zo’n verzekering is de verzekerde gedekt tegen grote kosten bij een ongeluk waarbij de kat of hond betrokken is. Een verzekering voor echte dierenliefhebbers. Maar is een dergelijke dekking eigenlijk wel financieel interessant?

Hoge kosten
Terwijl een verzekering eigenlijk dekking moet bieden tegen hoge kosten, is de premie voor deze verzekering vrij fors. De huisdierenverzekering kent een hoge maandelijkse premie, een hoog eigen risico en een lange rij met uitsluitingen. Hoeveel een verzekerde betaalt voor een dergelijke verzekering, hangt af van het type huisdier, de leeftijd en het ras.

Na iedere contractperiode bepaalt de verzekeraar de premie opnieuw. Vaak kijkt de verzekeraar dan vooral naar de leeftijd van de kat of hond. Voor een hond betaalt de verzekerde ongeveer 20 euro per maand. Voor een kat iets minder.

Veel betalen, weinig vergoed
Twintig euro is geen astronomisch bedrag, maar toch is het zonde van het geld. De huisdierenverzekering is namelijk alleen interessant wanneer de verzekerde vanwege financiële redenen het huisdier na een ongeval moet laten inslapen. Bij alle andere gevallen is de dekking vrij beperkt.

Veel voorkomende behandelingen zitten niet in het pakket. Denk bijvoorbeeld aan behandelingen aan de heupgewrichten. De verzekering keert maximaal een paar duizend euro per jaar uit.

Al in het pakket
Wie al een inboedelverzekering heeft, heeft ook al een verzekering voor de huisdieren. Ziekte van kat of hond valt daar niet onder.  Twijfelende verzekerden doen er beter aan geen huisdierenverzekering af te sluiten, maar het geld op te potten. Zodra het huisdier medische zorg nodig heeft, kunt u dan aanspraak maken op het potje. De kans is dan groot dat de verzekerde de medische kosten voor het huisdier zelf kan betalen.

Toch een huisdierenverzekering afsluiten? Lees dan van tevoren de uitsluitingen goed door. Veel verzekerden twijfelen dan over hoe rendabel zo’n verzekering is. De Consumentenbond neemt de verzekering dan ook op in de ‘top 10 zinloze verzekeringen’, waar ook een tuinverzekering in staat.
]]>
Tue, 22 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Zuidwest-Friesland strijdt tegen inbraakgolf http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/zuidwest-friesland-strijdt-tegen-inbraakgolf Verschillende plaatsen in Zuidwest-Friesland  gaan samenwerken met de politie om het snel oplopende aantal inbraken in de gemeente te stoppen. De plaatsen De Friese Meren, Súdwest-Fryslân en Littenseradiel hebben al sinds 2012 te maken met een inbraakgolf. Nu moet een speciaal team ‘Inbraken’ daar samen met de politie een halt aan toeroepen.

Een derde
Al sinds 2012 loopt het aantal inbraken uit woningen en bedrijfspanden in de regio snel op. Afgelopen jaar nam het aantal inbraken zelfs met een derde toe. De voorlopige cijfers over 2014 zijn ook al niet al te rooskleurig. Over de eerste vier maanden van dit jaar noteerde politie alleen nog maar in de plaats De Friese Meren al 59 inbraken. Dat zijn er al twintig meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat terwijl het landelijk gemiddelde juist daalt.

Daarom ziet de politie alle reden om samen met de zuidwestelijke gemeenten de koppen bij elkaar te steken. Er komt nu een gezamenlijk plan van aanpak om de golf van inbraken te doorbreken.

Voorkomen en aanpakken
Het gebied is nogal groot, dus vraagt het team Inbraken eerst meer aandacht voor het voorkomen van inbraak. De inwoners moeten zelf maatregelen nemen om inbrekers te ontmoedigen. Zo moeten de Friezen bewust worden van het belang van goed hang- en sluitwerk. Ze moeten zich ook realiseren dat waardevolle goederen veiliger zijn als ze uit het zicht zijn.

De werkgroep vraagt om alertheid en verdachte situaties direct te melden. De politie zal dan direct optreden. Het nummer 112 is beschikbaar om verdachte situaties te melden.

Sint Nicolaasga
Ook Sint Nicolaasga had wekenlang te maken met inbraken. De inwoners troffen toen zelf maatregelen, nadat twee jaar terug het aantal inbraken explosief steeg. Daarop stelde de Friese plaats een burgerwacht in, die ’s nachts een ronde door het dorp maakte. Doordat het gebied vlakbij een snelweg lag, was het aantrekkelijk gebied om in te breken. Vooral hit-and-runacties werden vaak uitgevoerd.
]]>
Thu, 17 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Weer minder inbraken in Nederland http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/weer-minder-inbraken-in-nederland Nederland kreeg in de eerste helft van dit jaar weer minder te maken met inbraak. Het aantal inbraken daalde opnieuw. In vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar lag het aantal inbraken maar liefst met 15 procent lager. De laatste jaren ziet ons land een dalende trend. 

Goed op weg
Vorig jaar daalde het aantal inbraken ook al. In 2013 met ‘slechts’ vijf procent. Dat houdt in de praktijk in dat er 6700 keer minder is ingebroken. Dat blijkt allemaal uit cijfers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Volgens minister Ivo Opstelten is ons land goed op weg om de doelstelling te behalen. Hij doelt dan vooral op de doelstelling die hij zichzelf heeft gesteld voor 2017. Over drie jaar moet het aantal inbraken met maar liefst een derde zijn gedaald ten opzichte van 2012. Er waren in 2012 91.500 inbraken, dus er is nog een lange weg te gaan de komende jaren.

Inboedelverzekering
Wie een inboedelverzekering afsluit, is ook verzekerd tegen diefstal. Zodra er spullen worden gestolen, krijgt de verzekerde die dus vergoed. Zodra er is ingebroken, is het verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie en aan de verzekeraar door te geven dat er is ingebroken.

De schade moet dan zo snel mogelijk worden afgehandeld. In het beste geval neemt de verzekerde zelf ook maatregelen om inbraak te voorkomen. Dat begint al door niet te Tweeten of op Facebook te plaatsen dat het huis onbewaakt is, omdat de verzekerde op vakantie gaat.

Korting krijgen
Ga zelf aan de slag met het beveiligen van de woning en kom en aanmerking voor een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dan voldoet het huis aan voorwaarden als: ‘sluit ramen en deuren goed af’ en ‘haal goede sloten en huis’. Het keurmerk zorgt niet alleen voor een gevoel van veiligheid, maar kan ook zorgen voor een fikse korting op de inboedelverzekering. Hoewel verzekeraars de laatste tijd niet meer zo happig zijn op het geven van korting.
]]>
Fri, 11 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
?Universiteit Utrecht: ‘Brandstichting vooral uit wraak’ http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/universiteit-utrecht-brandstichting-vooral-uit-wraak Criminelen die brandstichten doen dat vooral uit wraak en woede. Zij hebben vaak psychische problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. De universiteit onderzocht 100 strafzaken van brandstichters en interviewde talloze deskundigen van de recherche en hulpverlening.

‘Brandstichters onder vuur’
Brandstichters kampen volgens het onderzoek ‘Brandstichters onder vuur’  vaak met psychische problemen. Daarvoor werden ze dan ook behandeld, maar zonder gewenst resultaat. Maar zelden stellen professionals daadwerkelijk de diagnose ‘pyromanie’. Wel stellen hulpverleners vaak vast dat brandstichters problemen met sociale vaardigheden hebben.

Er komen uit het onderzoek vijf typen brandstichtingen naar voren: brandstichting door vandalen, gestoorde brandstichting, brandstichting als een relatiedelict, de opportunistische brandstichting en de brandstichting uit verlangen naar vuur of brand. Volgens de Universiteit Utrecht zou er voor ieder type brandstichting een eigen aanpak in de opsporing, het strafproces, de hulpverlening, de nazorg en de preventie moeten zijn.

Tactisch opsporingsonderzoek
Interessant om te weten, maar waar is het onderzoek nu eigenlijk goed voor? Volgens de universiteit kunnen de gevonden resultaten bijdragen aan tactisch opsporingsonderzoek. Op basis van de kenmerken van het plaats delict en de brandstichting zelf en andere aanknopingspunten kan de politie makkelijker de dader vinden.

Volgens de onderzoekers kunnen brandonderzoekers van de politie en de brandweer beter met elkaar samenwerken dankzij het onderzoek. De onderzoekers stellen dat zaken van brandstichting meer aandacht verdienen. Nu loopt vooral onderzoek van eenmalige brandstichtingen vaak dood.

Altijd onderzoeken
De universiteit van Utrecht vindt dat de brandweer en de politie altijd brandonderzoek moeten uitvoeren. Met name als de oorzaak onbekend is. Het onderzoek geeft volgens de onderzoekers precies aan welke verdachte wat voor soort branden sticht en waarom de brandstichter die branden aansteekt. Daarnaast geeft het rapport in de reeks Politiewetenschap van het Programma Politie en Wetenschap ook aan hoe professionals om moeten gaan met brandstichters.
]]>
Thu, 03 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Anti-diefstal functie zorgt voor minder gestolen iPhones http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/anti-diefstal-functie-zorgt-voor-minder-gestolen-iphones Het aantal gestolen iPhones loopt terug. Dat komt doordat een gestolen iPhone nu waardeloos is, omdat de dief een toegangscode, Apple ID en wachtwoord nodig heeft. Dat melden de politiekorpsen van Londen en San Franciso.

iOS7
Sinds iOS7 zit er een antidiefstalsysteem in de mobiele telefoons van Apple. Volgens de politie nam het aantal diefstallen van iPhones af met 24 en 38 procent. De dief moet een toegangscode hebben om het apparaat te kunnen ontgrendelen. Daardoor is het stelen van iPhones een stuk minder aantrekkelijk geworden.

Niet alleen op straat worden iPhones gestolen. Ook in eigen huis. Ook iPads waren gewild roofgoed, maar dat neemt met de vergrendelfunctie dus af. Naast het vergrendelsysteem zijn de apparaten ook uitgerust met een GPS-functie.

De inboedelverzekering
De inboedelverzekering dekt standaard geen schade aan telefoons. Ook diefstal van de iPhone wordt over het algemeen niet gedekt. Daarom kunnen verzekerden een zogeheten buitenhuisdekking afsluiten. Dan is de telefoon wereldwijd gedekt, in ruil voor een hogere dekking. Slechts een beperkt aantal inboedelverzekeraars bieden zo’n dienst aan.

Apparaat wissen
De introductie van iOS7 zorgde voor strengere beveiliging op de apparaten van Apple. Zo kunnen dieven nu niet meer zomaar in het toestel komen om informatie te wissen. Het terugzetten naar fabrieksinstellingen vereist nu ook een wachtwoord. Wie geen wachtwoord heeft, kan het toestel niet wissen.

De rechtmatige eigenaar kan via iCloud de iPhone op afstand traceren, vergrendelen en wissen. Het gestolen goed is dan zo goed als waardeloos. Dat is dus ook terug te zien in de maandcijfers: er worden minder iPhones gestolen.

Nieuwe Amerikaanse wet
In de Verenigde Staten is nu een wet aangenomen, waardoor alle toestellen een vergelijkbare antidiefstal-oplossing moeten hebben. Vanaf juli 2015 geldt de nieuwe wet. De fabrikanten hebben dus nog even tijd om het systeem in te bouwen.

Naar verwachting dalen de diefstalcijfers van mobiele telefoons nog verder. Experts verwachten ook dat de functionaliteit straks wereldwijd beschikbaar is. Ook in landen waar geen dergelijke wet is, zoals in Nederland.]]>
Thu, 26 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Gratis naar Walibi bij InShared http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/gratis-naar-walibi-bij-inshared Wie een woonverzekering afsluit bij InShared, komt in aanmerking voor twee gratis kaarten voor het pretpark Walibi. Voor grotere gezinnen geldt dat er kaartjes voor de helft van de prijs te krijgen zijn. De twee gratis kaartjes vertegenwoordigen een waarde van in totaal 64 euro. De actie geldt tot 30 juni.

Niet alleen voor nieuwe verzekerden
De actie geldt niet alleen voor nieuwe verzekerden, maar voor alle verzekerden van InShared. De huidige consumenten met een verzekering bij InShared kunnen twee kaarten voor de helft van de prijs krijgen. Een kaartje kost dan geen 32 euro meer, maar 16 euro. Bestaande InShared-verzekerden kunnen zich bij de verzekeraar melden om van de actie gebruik te maken.

Vol is vol
De inboedelverzekeraar biedt maar een beperkt aantal kaarten voor een gezellig dagje Walibi aan. Als de karretjes van de achtbaan vol zitten, is de actie voorbij. Verzekerden die voor de woonverzekeringen van InShared kiezen, moeten dus snel zijn om van de actie  te kunnen profiteren.

Woonverzekeringen en inboedelverzekeringen zijn belangrijk voor huiseigenaren. Zij krijgen schade aan de inboedel vergoed via een dergelijke verzekering. Consumenten die aan extra preventie doen, krijgen Beloningspunten. Daarmee kunnen verzekerden sparen voor voordeel. Rookmelders zorgen bijvoorbeeld voor wat extra beloningspunten.

De verzekering zelf
Natuurlijk is een dagje uit leuk, maar het afsluiten van een verzekering moet ook zinvol zijn. De verzekeraar legt op haar website uit dat ook glasschade is meeverzekerd bij de inboedelverzekering. Met de extra broekzakdekking kunnen ook goederen buitenshuis onder de dekking van de verzekering vallen.

Wat een verzekering kost, kan de consument online berekenen. Via de website kan direct een inboedelverzekering of opstalverzekering worden afgesloten. Ook de mogelijkheid om beide verzekeringen in één keer af te sluiten is aanwezig. Daarnaast biedt de verzekeraar een overstapservice, om de betaande verzekering eenvoudig te laten beëindigen en een nieuwe woonverzekering bij InShared af te sluiten.
]]>
Mon, 16 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Top tien steden met meeste inbraken bekend http://www.vergelijken.net/nieuws/inboedelverzekering/top-tien-steden-met-meeste-inbraken-bekend De top tien met de steden waar het vaakst wordt ingebroken, is bekend. Onder anderen Ede staat in de top tien. Slechtst in 8 grote steden zijn meer inbraken dan in Ede. Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor Gemeenten. De atlas vergelijkt de 50 grootste gemeenten op 50 punten.

Inbraakstad Maastricht
Wie in Maastricht woont, kan maar beter goede sloten en een dekkende inboedelverzekering hebben. Maastricht staat namelijk op plek vijftig van de veiligste steden. De meeste inbraken per 1000 woningen vinden in het zuiden van ons land plaatst. In 2012 was Maastricht ook al de stad met de meeste inbraken.

Emmen is daarentegen de veiligste stad op het gebied van inbraak. Per jaar komen daar het minst vaak inbraken voor. De Atlas voor Gemeenten gebruikte de cijfers van de jaren 2010 en 2012 als basis om tot de top vijftig te komen.

Gelderse inbraken
Gelderland is de provincie waar per saldo het meest wordt ingebroken. In Ede zijn gemiddeld meer inbraken dan in Arnhem. De stad Nijmegen doet het daarentegen slechter dan Ede; op 3 steden na heeft die stad de meeste inbraken.

Overigens is Ede niet de onveiligste plek van Nederland. Over het algemeen scoort de stad prima op het gebied van veiligheid. Op het gebied van geweld, vernielen en straatroven valt het allemaal wel mee. Dan is Ede namelijk één van de veiligste gemeenten.

Haarlem
Haarlem heeft volgens de atlas veel te maken met overlast en verloedering. Voor de inboedelverzekering is het wel een goede plaats om te wonen, want het aantal inbraken en roven is relatief laag, net als het aantal geweldsmisdrijven.

Gemiddelde
Gemiddeld komen er per 1000 woningen ongeveer 20 inbraken per jaar voor, in alle grote steden. In de atlas worden de vijftig grootste gemeenten van Nederland op meer dan vijftig punten vergeleken. Zo kijken de auteurs bijvoorbeeld naar de geografische ligging, criminaliteit, werkgelegenheid en het culturele aanbod. Het onderzoek is volgend jaar waarschijnlijk niet zoveel spannender.

Zo loopt volgens één van de onderzoeker Amsterdam al jaren uit op Utrecht en het ziet er niet naar uit dat het voorlopig verandert.
]]>
Thu, 05 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws