Autoverzekering Nieuws | Vergelijken.net Copyright (c) 2011, Vergelijken.net http://www.vergelijken.net/ nl Het laatste nieuws over Autoverzekering Wegpiraten moeten meer premie betalen http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/wegpiraten-moeten-meer-premie-betalen Wegpiraten moeten in de toekomst meer premie gaan betalen dan keurige automobilisten. Een nieuwe autoverzekeraar experimenteert momenteel met een kastje in de auto, die precies bijhoudt waar, wanneer en hoe veilig de verzekerde rijdt.

Korting voor voorzichtigheid
Wie netjes rijdt, kan een korting tot wel 35 procent krijgen. Om die korting te krijgen, moet de verzekerde ermee instemmen dat de autoverzekeraar een kastje in de auto plaatst, om zo informatie te verzamelen over het rijgedrag. Dat is hoe de nieuwe autoverzekeraar Fairzekering werkt. Naar verwachting zullen meer autoverzekeraars een dergelijke verzekering gaan aanbieden.

Wat ‘voorzichtig rijden’ precies inhoudt, is voor veel verzekerden vaag. Want ben je een wegpiraat als je af en toe een paar kilometer te hard rijdt? Verlies je je korting dan al? Volgens verzekeraars niet. Wie af en toe het gaspedaal iets te diep intrapt, krijgt nog korting. Maar wie regelmatig te hard rijdt in de avonduren en daarna de rem eens flink op de staart trapt, kan fluiten naar de korting. En met een slok op rijden is al helemaal een taboe.

Big data
De verwachting is dat in de toekomst vrijwel alle verzekeraars dit soort informatie gaan verzamelen over verzekerden. Dat komt door  technische ontwikkelingen. Smartphones en ‘wearables’, zoals sensoren in kleding, polsbandjes en horloges, zorgen ervoor dat het steeds eenvoudiger is om meer te weten te komen over het gedrag van de verzekerden.

Daardoor kunnen verzekeraars nu beter per persoon een premie aanbieden. Ze hoeven immers niet meer te gissen hoe voorzichtig de verzekerde is en hoe groot de kans op schade dus is. Verzekerden zullen naar verwachting steeds bewuster gaan rijden, waardoor ze minder schade maken.

Betalen voor privacy
Wie de autoverzekeraar niet toestaat om informatie te verzamelen, zal daarvoor moeten betalen. De verzekerde heeft immers geen recht op korting omdat hij of zij niet kan bewijzen dat het rijgedrag in orde is. Maar of dat een probleem is, is nog maar de vraag. Vorige week bleek nog uit onderzoek van Price Waterhouse dat de verzekerde best wat meer privacy wil inleveren, als daar een lagere premie tegenover staat.

]]>
Tue, 12 Aug 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Minder autodiefstallen in 2014 http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/minder-autodiefstallen-in-2014 In het eerste halfjaar van 2014 zijn er minder autodiefstallen gepleegd dan een jaar eerder. Het aantal autodiefstallen nam met 4,4 procent af. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Nieuwe aanpak
De stichting hanteert nu een nieuwe aanpak om diefstal van auto’s tegen te gaan. Dat werkt goed, volgens de directeur van de stichting. Auto’s zijn beter beveiligd, importeurs zetten zich extra in en steeds vaker worden auto’s internationaal gesignaleerd. Daardoor gaat het aantal gestolen auto’s van 5746  naar 5492. Dat zijn 254 auto’s minder dan vorig jaar. In mei kwam juist nog het bericht uit dat er meer auto’s zijn gestolen.

Fabrikanten en andere partijen werken nu intensiever samen tegen autodiefstal. Zo zetten fabrikanten nu voertuigvolgsystemen in. Daardoor werkt het verstoren van het signaal door criminelen niet meer. De politie zette in het eerste halfjaar van 2014 ook meer lokauto’s in. Daardoor zijn professionele criminelen en organisaties eenvoudiger op te sporen.

Volkswagen pioniert
De stichting is vooral blij met de nieuwe technieken van Volkswagen. Het is een pionier op het gebied van diefstalpreventie en werkt daarom ook samen met de politie. Zodra een Volkswagen wordt gestolen, geeft de politie dat direct aan de fabrikant door. Als de gestolen auto dan later bij een garage aan het diagnoseapparaat hangt, weet de machine de auto is gestolen. Dat komt voor bij bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of APK. De politie krijgt direct een melding met om welke auto het gaat en op welke locatie de auto zich nu bevindt.

Volkswagen verkoopt ook alleen nog onderdelen op chassisnummer. Daardoor kunnen dieven geen onderdelen kopen voor gestolen voertuigen. Dat geldt voor alle merken van de Volkswagengroep, waaronder dus ook Audi en Seat. Tot nu toe lijkt het plan het gewenste effect te hebben; de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit meldt een daling van het aantal gestolen Golfs. De auto wordt nu 23 procent minder vaak gestolen. De Golf is bij dieven de populairste auto van de Volkswagengroep.

Autoverzekering
Ook diefstal van de auto valt onder de autoverzekering. Het is dan wel zaak om bij de autoverzekeraar te melden dat de auto is gestolen. Schakel ook de politie in. Het kenteken krijgt dan de vermelding dat de auto gestolen is. 

]]>
Thu, 07 Aug 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Toch maar niet rekeningrijden in Brussel http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/toch-maar-niet-rekeningrijden-in-brussel Het zou het toekomstbeeld worden: betaald rondrijden in Brussel. Ook Nederlanders zouden extra moeten betalen om in de Belgische stad de weg op te mogen. Maar twee van de drie deelnemers die meededen aan een proef met rekeningrijden, zien daar helemaal niets in.

1200 personen
1200 personen deden mee aan een proef met rekeningrijden in Brussel. Maar liefst 63 procent verwerpt het plan na de test. Een kwart ziet het wel zitten. Dat meldden Vlaamse media afgelopen donderdag op basis van het eindrapport van de proef.

De proef moest aantonen dat Belgen bereid zijn de auto te laten staan als zij moeten betalen per gereden kilometer. Maar de maatregel heeft het gewenste resultaat niet: slechts een heel beperkt aantal automobilisten past het rijgedrag aan. Het aantal kilometers in de spits daalde maar met 2 procent en het aantal afgelegde kilometers gaat met nog geen twintigste naar beneden.

Bezit duurder dan gebruik
De rekeningrijders vonden vooral dat ze betaalden voor het bezit van de auto, in plaats van het gebruik van de auto. En daar was de maatregel nu juist voor bedoeld. Tijdens de ochtend- en avondspits betaalden automobilisten twee keer zoveel als tijdens de stille uren. In stedelijke gebieden betaalden ze zelfs 9 cent per kilometer en op autosnelwegen 5 cent.

De bedoeling was dat huishoudens massaal de auto zouden laten staan en met het openbaar vervoer zouden gaan. Dat gebeurde niet. 85 procent van de deelnemers vindt dat de auto niet kan worden vervangen door een trein, bus, metro of taxi. De proefpersonen gignen wel vaker met de fiets of te voet. Ze winkelden dichter bij huis en redden op goedkopere tijdstippen. Ook combineerden ze ritjes.

Niet minder druk
Dat is dan ook meteen het enige positieve aan de test, want de drukte op de snelwegen nam nauwelijks af. In Brussel daalde het verkeer met slechts acht procent.]]>
Thu, 31 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Nieuwe regels autoverzekering ongunstig voor jongeren http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/nieuwe-regels-autoverzekering-ongunstig-voor-jongeren De nieuwe regels die in 2016 gelden voor de autoverzekering, zijn niet gunstig voor jongeren. Autoverzekeraars hanteren volgend jaar nog op eenzelfde manier dezelfde afspraken voor schadevrije jaren als dit jaar. Daardoor zit er veel verschil tussen verzekeraars.

Hard straffen
Jongeren claimen statistisch gezien de meeste schade. Als deze groep over bijna anderhalf jaar schade claimt, kunnen ze hardere straffen verwachten. De autoverzekeraar pakt brokkenpiloten namelijk aan op de schadevrije jaren. Die hebben de meeste jongeren nog niet, of amper.

Vanaf 2016 kost het claimen van schade iedere verzekerde vijf schadevrije jaren. Jongeren hebben die jaren nog niet, en komen daarmee op een negatief aantal schadevrije jaren. Dan is het voor de jonge automobilist direct onmogelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. Sommige autoverzekeraars accepteren wel verzekerden met een negatief aantal schadevrije jaren, maar tegen torenhoge premies.

Helderheid
Verzekerden krijgen wel iets terug voor de nieuwe regels, namelijk helderheid en duidelijkheid over schadevrije jaren. Nu krijgen verzekerden nog een jaarlijks overzicht met daarop het aantal schadevrije jaren. Maar veel verzekeraars hebben nog geen eenduidig beleid.

Vanaf vijf negatieve schadevrije jaren is het onmogelijk om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. De beginnende bestuurder, die nog geen schadevrije jaren heeft, kan flink in de beginnen komen als hij of zij schade veroorzaakt en daarvoor een claim moet indienen bij de autoverzekeraar.

Acceptatiebeleid
Iedere verzekeraar heeft het recht zelf regels op te stellen. Daardoor verschilt het beleid over schadevrije jaren en over acceptatie. Zo mogen nieuwe verzekerden bij Allsecur maximaal één negatief schadevrij jaar beschikken. Jonge bestuurders tot 24 jaar moeten zelfs één positief schadevrij jaar hebben. Op dit moment bekijkt de verzekeraar nog of het de regels moet veranderen.

Bij Delta Lloyd verandert er voorlopig niets. De verzekeraar kijkt nu al niet alleen naar het aantal schadevrije jaren, maar ook of er sprake is geweest van schuldschade. Het is daarom verstandiger kleine schadegevallen voor eigen rekening te nemen. Dan komen er niet direct vijf schadevrije jaren te vallen en blijft de mogelijkheid om over te stappen. Sommige autoverzekeraars schrappen nu al verzekerden die  teveel schade veroorzaken.
]]>
Thu, 31 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Geen autoverzekering meer in 2018? http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/geen-autoverzekering-meer-in-2018 2018 zou best eens het jaar kunnen zijn waarin Nederland de autoverzekering in huidige vorm kan afschaffen. Dat stelt tenminste Mobilee Management & Advies. Volgens het adviesbureau zou de zelfrijdende auto dan de nieuwe standaard zijn. Zoveel automobilisten zouden overgaan op een zelfrijdende auto, dat het een spelbepaler is voor de diensten van autoverzekeraars.

Zelfsturende systemen
Nu besturen verzekerden zelf nog het voertuig. Sommige luxe auto’s hebben nu al een zelfsturend systeem. Daarbij valt te denken aan cruise control en parkeerassistentie. Die systemen ondersteunen verzekerden alleen bij een taak. Maar over een paar jaar hoeft de bestuurder steeds minder te doen en dan verandert de autobranche enorm, volgens Mobilee.

Veiliger
Een intelligente auto zou naar verwachting minder ongelukken veroorzaken. Autorijden wordet dan dus veiliger. Uit onderzoek van Mobilee blijkt dat zelfrijdende auto’s tussen 65 en 90 procent minder schadegevallen gaan veroorzaken. Daardoor kan de premie van de verzekering omlaag, of de verzekering kan zelfs compleet verdwijnen. Dat denkt ook adviseur Anna van Tienhoven: “Calculaties en prognoses tonen aan dat de premies aanzienlijk gaan dalen. Mogelijk tot wel zestig procent.”

Autoverzekeraars moeten dan ook het hele verzekeringssysteem veranderen: “De manier waarop risicoafwegingen worden gemaakt moet anders, bijvoorbeeld. De zelfrijdende auto zorgt voor een significante wijziging van risico’s. Doordat er minder schadegevallen zijn,  verschuift de verhouding tussen premie en risico.” Nog meer bijkomende voordelen: meer ontspannen reizen, milieuvoordelen en minder reistijd en files.

Advies
Van Tienhoven geeft autoverzekeraars het advies om snel te beginnen met het maken van een toekomstbestendige strategie: “Ga hierbij uit van de belangrijkste scenario’s in de verzekeringsmarkt en ontwerp nieuwe business modellen en samenwerkingsvormen.” Volgens Mobilee moeten autoverzekeraars gaan nadenken over nieuwe producten en diensten en welke risico’s bij welke premies horen. “Autoverzekeraars moeten keuzes maken in de verander-portefeuille. Breng focus aan en stel prioriteiten”, sluit Van Tienhoven af.
]]>
Thu, 24 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Autoverzekering ANWB populairst http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/autoverzekering-anwb-populairst Consumenten surfen massaal naar de website van de ANWB om een autoverzekering af te sluiten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het onderzoeksbureau WUA! Web Performance. Het bureau deed uitgebreid onderzoek naar het online afsluiten van autoverzekeringen.

‘Een goed gevoel’
In het onderzoek gaven consumenten aan ‘een goed gevoel’ te krijgen bij de website van de ANWB. Het feit dat de toeristenbond leden extra korting geeft, maakt het online afsluiten bij de autoverzekeraar ook aantrekkelijker. Volgens de ondervraagden in het onderzoek is de website van de ANWB gemakkelijk gevonden.

Het heeft dan ook de voorkeur om daadwerkelijk een autoverzekering af te sluiten op de website. Daar heeft de autoverzekeraar dan ook hard aan gewerkt, zeggen Raimond Smith en Lars Boom van de ANWB: “We hebben het afgelopen jaar flink veel verbeterd aan de vindbaarheid en de informatie op de site. Het is mooi om te zien dat het onderzoek van WUA uitwijst dat dit gewaardeerd wordt door onze bezoekers.”

Score
WUA vergelijkt websites via een Web Performance Score (WPS). Hoe hoger de score, hoe overheersender de website is in de online markt. De ANWB scoorde een WPS van 68.


59 procent
Ruim 59 procent van de deelnemers aan het onderzoek kwamen bij hun zoektocht naar een autoverzekering uit bij de ANWB. Het onderzoek van WUA! heeft daarom als conclusie dat de meeste verzekerden de website van de ANWB bezoeken om een autoverzekering af te sluiten.

Daarmee laat de autoverzekeraar en toeristenbond een grote vergelijkingssite achter zich. Ook, OHRA, Univé Verzekeringen en Allsecur hebben het nakijken. Een grote vergelijkingssite staat op plaats 22. De derde plaats is voor OHRA. Univé en Allsecur eindigden op plek 4 en 5. Nationale Nederlanden sluit de top tien af, met een score van 49. Slechts 2 procent van de ondervraagden gaf aan een voorkeur voor Nationale Nederlanden te hebben.
]]>
Mon, 21 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Verzekeraar schrapt autoverzekering bij te veel schade http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/verzekeraar-schrapt-autoverzekering-bij-te-veel-schade Wie te veel schade meldt, kan zijn of haar autoverzekering kwijtraken. En dat is volkomen terecht. Dat is de uitspraak van de geschillencommissie Financiële Dienstverlening. Een automobilist die zijn autoverzekering kwijtraakte na zeven schademeldingen, legde zijn zaak bij de geschillencommissie voor en kreeg ongelijk.

Onschuldig
De automobilist had in een paar jaar  tijd zeven keer beroep gedaan op zijn autoverzekering, een beperkt cascoverzekering. Volgens zijn autoverzekeraar toch echt te vaak, ook al was hij bij de eerste vier schademeldingen niet zelf schuldig aan de schade. Bij schade vijf en zes ging het om glasschade. De zevende schademelding zorgde voor twijfel, want de automobilist was zelf schuldig.

Na de zevende schademelding kreeg de verzekerde het bericht dat hij geen schade meer mocht claimen, omdat zijn autoverzekering anders stop zou worden gezet. Het aantal schademeldingen was namelijk te hoog. Een jaar later meldde de verzekerde weer schade en toen was de maat vol.

Normale opzegtermijn
De automobilist claimde schade en de autoverzekeraar beëindigde de dekking met de normale opzegtermijn. Ook schademelding negen werd een feit, vlak voor het stopzetten van de autoverzekering. Ditmaal buiten de schuld van de verzekerde.

Volgens de verzekeraar was de verzekerde gewaarschuwd. Bovendien stond in de polisvoorwaarden dat er een maximum aantal schademeldingen geldt. Dus mocht de verzekering gewoon worden opgezegd. Maar dat klopt volgens de verzekerde niet, hij zou slechts twee maal schade hebben gemeld.

‘Ernstig benadeeld’
De verzekerde zegt ernstig benadeeld te zijn door de autoverzekeraar. Twee schades waren volgens hem eigen schuld, maar de overige schades waren te verhalen op de andere partij. Doordat de autoverzekeraar de verzekering opzegde, kon hij geen nieuwe verzekering afsluiten vanwege de opzegging en registratie. De automobilist mocht dus ook niet rijden.

Maar dat is volgens de geschillencommissie niet het geval. Die gelooft de verzekeraar: de man was gewaarschuwd. Wie een hoog aantal schades meldt, kan dus rekenen op opzegging. Volgens de geschillencommissie Financiële Dienstverlening een goede reden voor een autoverzekeraar om de verzekerde te schrappen.
]]>
Tue, 15 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Goed voorbereid op reis: de regels http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/goed-voorbereid-op-reis-de-regels Wie op vakantie gaat, krijgt dit jaar te maken met een hele hoop nieuwe regels die in verschillende Europese landen geldt. Veiligheidshesjes, verbanddozen,  brandblussers, gevarendriehoeken, lampjes.. Waar moet de verzekerde wat meenemen? We zetten het net als voorgaande jaren op een rijtje.

Nederland
Op vakantie in eigen land? Vaak denken Nederlanders over Nederland dat ons land een hele hoop regels kent. Toch valt dat op het gebied van reizen best wel mee. De automobilist is alleen verplicht een gevarendriehoek bij zich te hebben. Voor het geval dat de alarmlichten het niet doen.

België, Duitsland en Frankrijk
België en Duitsland kennen ongeveer dezelfde regels. Autorijders moeten verplicht een veiligheidshesje hebben. Dat is pas sinds een paar dagen ook verplicht in Duitsland. In België hoeft alleen de bestuurder in geval van nood het hesje te dragen. In Duitsland moeten er hesjes voor iedereen zijn.

Frankrijk
In Frankrijk moet ook een hesje klaarliggen voor de bestuurder. Die is dan ook verplicht het hesje te dragen bij pech. Dat is niet de enige regel, want er moet ook een ongebruikte alcoholtester in de auto aanwezig zijn.

Hongarije
Wie door Hongarije gaat toeren, kan maar beter aan de gebruikelijke voorschriften voldoen. Dat houdt in: gevarendriehoek en veiligheidshesjes. Maar dan ben je er nog niet, want ook een verbanddoos is verplicht om te hebben.

Griekenland
Geen hesjes, maar wel een verbanddoos, brandblusser en een gevarendriehoek. Dat is de standaarduitrusting voor een onbezorgde autovakantie in Griekenland.

Italië
Alle automobilisten moeten in Italië veiligheidshesjes bij zich hebben. Die moeten door iedereen worden gedragen als de wagen met pech langs de weg staat.

Kroatië
Kroatië neemt misschien wel de meeste voorzorgsmaatregelen. De verzekerde moet niet één, maar twee gevarendriehoeken hebben. Dat geldt als de automobilist een caravan of vouwwagen achter de auto heeft. De gevarendriehoeken zijn niet de enige voorschriften. Een verbanddoos, reservelampjes en veiligheidshesjes zijn ook verplicht.

Luxemburg, Slowakije, Spanje en Tsjechië
In Luxemburg zijn veiligheidshesjes verplicht. Alle inzittenden moeten er één aan bij pech. Dat geldt ook voor Slowakije en Tsjechië. Daar is ook een verbanddoos verplicht. In Spanje geldt hetzelfde. Maar daar zijn twee gevarendriehoeken en hesjes voldoende.

Turkije en Zwitserland
In Turkije en Zwitserland moet je gevarendriehoeken bij de hand hebben. Daarnaast moeten automobilisten ook een verbanddoos bij zich hebben in Turkije.

Voor de rest
In veel Italiaanse steden geldt op sommige plekken een inrijverbod. Kijk vooral goed op de onderborden. Denk bovendien in Duitsland aan de milieuzones. Daar mogen geen auto’s komen zonder een speciale sticker. Op de snelwegen gelden die stickers niet. Dus kan iedereen gewoon naar Oostenrijk of Zwitserland rijden. Tot slot werken Zwitserland en Tsjechië met een tolvignet. Dat geldt in 2016 waarschijnlijk ook voor Duitsland.

]]>
Wed, 09 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
InShared vergoedt ook ‘domme pech’-schade aan auto’s http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/inshared-vergoedt-ook-domme-pech-schade-aan-autos InShared schade aan auto’s, veroorzaakt door pech, vergoeden. Daarbij valt te denken aan een onopgemerkt parkeerpaaltje, een afgetrapte zijspiegel of een ellendige kras over de zijkant van de auto. Volgens de verzekeraar is twee derde van de Nederlanders niet allrisk verzekerd tegen die schades, waardoor verzekerden al snel honderden euro’s kwijt zijn aan de reparatie ervan. Daarom komt InShared nu met een nieuwe autoverzekering.

Beperkt Casco EXTRA
De nieuwe verzekering gaat ‘Beperkt Casco EXTRA’ heten en vergoedt de helft van de kosten van schades die uit pech voorkomen. Het premiebedrag valt volgens de verzekeraar te vergelijken met de premie van een beperkt casco-verzekering. Sinds 1996 veranderde de verzekeraar niets meer aan de dekkingen.

Autoverzekeraar InShared zegt de nieuwe verzekering broodnodig te vinden, omdat domme pech niet te voorkomen valt. Bij de meeste schades gaat het om kapotte achterlichten, zijspiegels of kleine krassen en deukjes in het zijportier.

‘Einde aan de frustratie’
InShared-directeur Fenix Tenniglo wil een einde maken aan de frustratie van haar verzekerden: “Tot nu toe draaiden consumenten volledig zelf op voor de kosten. De schuld lag dan niet eens bij henzelf. Hoe voorzichtig je ook bent met je auto, onvoorzichtigheid van anderen en vandalisme zorgen ook voor veel schade.”

De nieuwe verzekering is alleen nog af te sluiten op de website van InShared. Voorlopig komt de dekking niet op de vergelijkingssites, omdat het volgens Tenniglo een uniek product is. “We zijn er trots op. We weten namelijk dat we autobezitters hiermee echt helpen. Daarnaast is het ook voor het eerst in twintig jaar dat er een nieuwe dekking is voor een autoverzekering.”

29 euro in de maand
De premie van de Beperkt Casco EXTRA-dekking ligt op ongeveer 29 euro per maand. Volgens InShared is dat goedkoper dan ge gemiddelde premie voor een gewone autoverzekering met beperkt casco. “De verzekering is vooral interssant voor autobezitters met een iets oudere auto. Vooral tussen de zes en elf jaar oud. We weten uit ervaring dat een auto dan in de ogen van een consument net te oud is voor en allrisk dekking en nog te jong voor alleen WA.

Voor de dekking geldt geen bonus-malussysteem. De premie stijgt dus niet bij het claimen van schade. Wel keert de autoverzekeraar beloningspunten uit als de verzekerde geen schade claimt.
]]>
Thu, 03 Jul 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Autoverzekering 2,5 keer zo duur voor jongeren http://www.vergelijken.net/nieuws/autoverzekering/autoverzekering-25-keer-zo-duur-voor-jongeren Jongeren betalen 2,5 keer zoveel voor hun autoverzekering dan medeverzekerden van 30 tot 34 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van verschillende vergelijkingssites. Vooral bij WA autoverzekeringen is het verschil erg groot. Jongeren zouden een groot risico in het verkeer vormen.

Meer schade
Volgens verzekeraars maken jongeren ook meer schade. De premies zijn daarom voor de jongste verzekerden weer gestegen, waardoor het verschil met andere generaties nog groter is geworden. Verzekeraars verklaren het aan de hand van schadecijfers. Het zou bittere noodzaak zijn om de premies weer te verhogen.

Jongeren hebben bovendien ook nog geen schadevrije jaren als ze nog maar net een rijbewijs hebben. Het duurt dan nog ten minste een jaar tot ze het eerste schadevrije jaar binnen hebben. Daardoor valt de premie voor jongeren een stuk hoger uit.

Vergelijken zorgt voor verschil
Door autoverzekeringen te vergelijken, worden verschillen groter. Jongeren vergelijken de standaard WA-verzekering het meest. Zij schaffen vaak een wat oudere auto aan, waarvoor een WA-verzekering voldoende is. Ze hoeven dan geen allriskverzekering af te sluiten. Iets wat oudere weggebruikers wel vaak doen.

Het indexcijfer voor automobilisten van 18 en 19 jaar komt bij de verplichte minimale verzekering uit op 247. Rekenen we dat om naar procenten, dan komen we uit op 2,47 procent. Daarmee betaalt de jongere bijna 2,5 procent keer meer voor een autoverzekering dan de 30- tot 34-jarige.

Keuzes maken
Een keuze maken voor een autoverzekeraar is voor jongeren vaak ingewikkeld. Daarom zijn er vergelijkingssites als Vergelijken.net, waar je eenvoudig je premie kan verzekeren. Je kunt dan makkelijk zien waar de premie het laagst is en wat je krijgt voor je geld. Want de automobilist doet er verstandig aan niet alleen te vergelijken op de premie, maar ook op de dekking van de autoverzekering.
]]>
Mon, 30 Jun 2014 12:00:00 +0200 Nieuws