Algemeen Nieuws | Vergelijken.net Copyright (c) 2011, Vergelijken.net http://www.vergelijken.net/ nl Het laatste nieuws over Algemeen Spelcomputers verbruiken steeds meer stroom http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/spelcomputers-verbruiken-steeds-meer-stroom Playstation en Xbox

Uit het onderzoek van de universiteit blijkt dat de Playstation 4 en Xbox One zelfs meer energie verbruiken dan de gemiddelde koelkast. In het onderzoek gingen studenten er vanuit dat de consoles ongeveer 2 uur per dag aan staan. Alle consoles van de afgelopen jaren werden uitvoerig getest en ingedeeld op energieverbruik en de stroomkosten die daar bij horen.

Per jaar kostte het oude model van de Playstation, de Playstation 2, ongeveer 12 euro per jaar. Toen de nieuwere modellen werden gelanceerd, steeg dat bedrag al naar ongeveer 16 euro. De Xbox 360 kost  al 28 euro per jaar. De Xbox 360 Slim verbruikte al een stuk minder stroom: zo rond de 17 euro per jaar. De allernieuwste Playstations en Xboxen kosten zelfs tussen de 40 en 50 euro per jaar.

Koelkast of spelcomputer?
Ter vergelijking: een koelkast kost de consument ongeveer 38 euro per jaar. Een nieuwe koelkast kost qua stroomverbruik zelfs nog minder: 16 euro op jaarbasis. De energiekosten voor het gebruiken van een nieuwere spelcomputer gaan daar dus ongeveer drie keer in.

Grafisch vermogen
Volgens klimaatbureau HIER ligt het hogere stroomverbruik van de nieuwere modellen vooral aan het grafische vermogen. Doordat de apparaten steeds meer met nieuwe technieken werken om de consument visueel zo goed mogelijk te bedienen, stijgt het energieverbruik. Producent Nintendo stemde het apparaat beter af dan Microsoft en Sony.

Wie energie wil besparen en daarmee ook de hoogte van de energierekening wil verlagen, doet er volgens HIER goed aan om een energiezuinige spelcomputer te kopen. Daarnaast is het verstandig om langer te doen met een oudere console. Een veel gemaakte fout is dat gebruikers van spelcomputers vaak de gameconsole in stand-by zetten, in plaats van deze compleet af te schakelen van het stroomnet.

Sluipverbruik
Veel consumenten hebben een hoge energierekening, maar kunnen de oorzaak daarvan niet vinden. Het stand-by laten staan van bijvoorbeeld een spelcomputer of televisie zorgt al snel voor een hoge energierekening. Jaarlijks verbruikt het gemiddelde huishouden tussen de 160 en 380 kilowattuur zonder het daadwerkelijk nuttig te gebruiken.

Naast spelcomputers zijn ook televisies, computers, koffiemachines, stereosets en combimagnetrons echte energieslurpers. Deze apparaten staan bijna altijd aan, zonder dat ze gebruikt worden.

]]>
Mon, 07 Apr 2014 12:00:00 +0200 Nieuws
Jonge autoís vaker doelwit autodiefstal http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/jonge-autos-vaker-doelwit-autodiefstal Niet duurdere, maar jongere auto’s zijn vaker het doelwit van autodiefstal. Autobezitters moeten met een nieuwe auto oppassen, omdat auto’s twee tot drie maal zo vaak worden gestolen als oudere auto’s die ten minste 8 tot 10 jaar oud zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, die autodiefstallen van het afgelopen jaar (2012) onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat jonge auto’s vooral populair roofgoed is vanwege de minder goede beveiligingselectronica in de auto’s.

Minder auto’s gestolen
Hoewel jonge auto’s steeds vaker het doelwit worden van diefstal, neemt het totale aantal gestolen auto’s wel af. In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 2 procent minder auto’s gestolen.

Er is echter een stijging te zien bij nieuwe auto’s tot drie jaar oud. Het aantal gestolen auto’s nam daar met negen procent toe. Voornamelijk Volkswagens, Honda’s en BMW’s zijn een populair doelwit onder autodieven. Deze merken worden twee tot drie keer zo vaak gestolen als andere merken. Naast de achterlopende beveiliging op deze voertuigen, blijken deze auto’s het gemakkelijkst tweedehands te verkopen te zijn op de automarkt, schrijft de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Voorkomen
Volgens autoverzekeraars is het onmogelijk om autodiefstal helemaal te voorkomen, maar toch zijn er wel wat tips. Zo nemen dieven tijdens een woninginbraak geregeld de sleutels van de bewoner mee, waaronder de autosleutels. Het is dus aangeraden de woning goed te beveiligen, om zo de kans op autodiefstal kleiner te maken.

Daarnaast is het zaak om een erkend beveiligingssysteem in het voertuig in te bouwen. Tegenwoordig zijn er nieuwere technieken waarmee de auto niet gestart kan worden zonder een extra handeling. Volgens autoverzekeraars voldoen ook de beveiligingssystemen met het bekende alarmerende geluid nog voldoende.

Nieuwere auto’s kennen echter een minder goed beveiligingssysteem, omdat autofabrikanten niet de tijd hebben om de nieuwe systemen voldoende te testen, zo blijkt uit berichtgeving onlangs.

Verzekeren
Autodiefstal is niet standaard gedekt in de verplichte WA-verzekering. De WA-verzekering vergoedt alleen schade aan de auto van de tegenpartij. Schade, en dus ook diefstal, aan de eigen auto wordt gedekt vanaf een WA- beperkt cascoverzekering en de WA-volledig cascoverzekering (Allrisk).

]]>
Tue, 12 Feb 2013 12:00:00 +0100 Nieuws
InShared geeft gratis autoverzekering weg http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/inshared-geeft-gratis-autoverzekering-weg Consumenten die zoveel mogelijk goede ideeën hebben over hoe men het beste autoschade kan voorkomen, kunnen deze delen via Facebook. Consumenten met de beste ideeën dingen mee naar de hoofdprijs: een jaar lang gratis autoverzekering van InShared. Voorwaarde is wel dat de tips gepubliceerd worden op de Facebookpagina van de autoverzekeraar.  Doordat klanten dankzij de tips de volledige schadelast kunnen proberen te verlagen, kan wellicht de premie verlaagd worden.

Campagne
De wedstrijd waarbij verzekerden van InShared hun beste ideeën over het voorkomen van auto-ongelukken kunnen plaatsen op Facebook, is onderdeel van een landelijke campagne. Zo werden onlangs televisiecampagnes gelanceerd waarbij klanten met ludieke oplossingen kwamen om zo auto-inbraken en verkeersongelukken te kunnen weren.

Naast de televisiecampagne lanceerde de autoverzekeraar ook nog een app voor de smartphone als onderdeel van de campagne.

App
Op de app ‘Samen tegen schade’ kunnen consumenten bij InShared ook hun ideeën delen. De categorieën waar de verzekerden van deze autoverzekeraar hun preventieve tips kwijt kunnen zijn ‘auto’, ‘wonen’, en ‘brommer/motor’. Op deze manier dingen dus ook autoverzekerden die tevens een woonverzekering bij InShared hebben afgesloten, mee met de prijzen. Wel moeten de deelnemers zich van tevoren aanmelden op Facebook en de pagina van InShared ‘liken’.

Toelichting
Ook kunnen deelnemers een korte toelichting geven op hun ideeën. Dat kan door een korte tekst te schrijven, maar ook door foto’s of video’s toe te voegen. Op deze manier kunnen andere verzekerden de tips in de praktijk brengen.

Deelnemers aan de wedstrijd van InShared kunnen nog tot 12 oktober meedoen om mee te dingen naar een jaar gratis verzekering. Welke verzekering er gewonnen wordt, is afhankelijk van in welke categorie de deelnemer mee doet. Verzekerden die via verzekeren.net hun auto- of woonverzekering afgesloten hebben, kunnen in beide categorieën meedoen.

Besparing
Het meedoen aan de wedstrijd kan op twee manieren leiden tot een besparing. Ten eerste daalt de totale schadelast, waardoor het risico van InShared minder groot wordt. Daardoor kan er eventueel een premieverlaging op treden. Klanten die weinig schade rijden, kunnen bij InShared altijd rekenen op een premieverlaging dankzij de bonus/malusregeling.

Daarnaast dingen deelnemers mee naar de hoofdprijs: een jaar gratis autoverzekering.

Wie echter geen verzekering bij InShared heeft, kan alsnog besparen dankzij onze aanbodpagina. Vergelijk autoverzekeringen om autopremies te vergelijken en zo fors te besparen op de autopremie.

]]>
Mon, 08 Oct 2012 12:00:00 +0200 Nieuws
Jongeren sparen steeds vaker voor pensioen http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/jongeren-sparen-steeds-vaker-voor-pensioen Jongeren sparen steeds vaker voor hun pensioen. Terwijl in het verleden jongeren amper voor hun pensioen spaarden, gebeurt dat nu steeds vaker. Eén op de vier jongeren spaart inmiddels om later van hun pensioen te kunnen genieten. Dat blijkt uit onderzoek van het Economisch Bureau van de ING Bank. Volgens hoofdeconoom van de ING Charles Kalshoven komt dat door de verhoging van de AOW-leeftijd en de negatieve aandacht rondom pensioenfondsen.

Pensioen opbouwen
In totaal zet zestien procent van de Nederlanders geld op de spaarrekening met als spaardoel het vergroten van het pensioen. Dat aantal ligt bij jongeren tussen de 18 en de 35 jaar een stuk hoger. Charles Kalshoven: “Maar liefst 26 procent van deze jongeren geeft aan nu al bezig te zijn met het opbouwen van hun pensioen.”

Toch denkt Kalshoven dat jongeren minder profijt halen uit hun spaargedrag dan dat zij zelf denken. Het is volgens de hoofdeconoom beter om een deel van het spaargeld te beleggen. Ondanks het hogere risico, kan men ook rekenen op een hoger rendement. “Dat zegt ook de OECD, een club economen uit rijke Westerse landen. Als je jong bent,  kun je wat meer aandelen nemen, maar naar mate je dichterbij je pensioenleeftijd komt, is het verstandiger om op spaargeld of obligaties over te gaan.”, zegt hij.

Zelf sparen
Als jongere is het ook mogelijk om zelf alvast te beginnen te sparen voor het pensioen. Ondanks dat de spaarrentes momenteel relatief laag zijn, kan het op jaarbasis toch best lonen om te sparen voor de oude dag. Hoe langer je spaart, hoe meer rente je bij elkaar spaart. Vergelijk spaarrentes voor een overzicht van alle spaarrentes in Nederland.

]]>
Sat, 06 Oct 2012 12:00:00 +0200 Nieuws
Aangepast reisadvies voor Gambia http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/aangepast-reisadvies-voor-gambia Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor reizigers die van plan zijn naar Gambia af te reizen aangescherpt. De oorzaak voor de aanscherping van het reisadvies is de uitvoering van de doodstraf in het Afrikaanse land. Verschillende protestgroepen hebben aangekondigd actie te ondernemen tegen de doodstraf van een aantal personen in het land. Daardoor kunnen toeristen mogelijk hinder ondervinden. Bovendien is er in de regio Casamance sprake van een toename van het aantal overvallen.

Overvallen
Naast het uitvoeren van de doodstraf is er ook sprake van flinke onrust in de regio Casamance. Daar is een flinke toename van het aantal gewapende overvallen te zien. De Nederlandse overheid raadt het toeristen dan ook af om te reizen naar deze gevaarlijke gebieden.

Het nieuwe officiële advies dat voor het Afrikaanse land staat is  om ‘waakzaamheid’ te betrachten bij het reizen naar Gambia. Daarbij doen reizigers er goed aan om manifestaties of politieke bijeenkomsten te vermijden. Ook moet er afstand bewaard worden bij militaire installaties en regeringsgebouwen.

Wegen
Ook de wegen in Gambia verkeren in een zeer slechte staat, waardoor autoverkeer in het Afrikaanse land niet goed mogelijk is. Zowel wegen als voertuigen verkeren in zeer slechte staat. Checkpoints zijn na het ondergaan van de zon niet duidelijk zichtbaar, waardoor extra waakzaamheid aangeraden wordt.

Het is aangeraden om voor deze checkpoints te stoppen: doorrijden bij checkpoints wordt gezien als de vorming van een nieuwe bedreiging.

Medische voorzieningen
Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is er een tekort aan medische voorzingen in Gambia. Alvorens af te reizen naar Gambia is het aangeraden om meer informatie in te winnen over eventuele vaccinaties, symptomen en preventie van diverse ziekten.

Deze ziekten breken steeds vaker uit omdat de medische voorzieningen in Gambia vrij beperkt zijn. Deze informatie is beschikbaar bij de GGD of de reiskliniek.

Reis annuleren
Mocht de situatie in Gambia verder uit de hand lopen, dan kan het zijn dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het reizen naar het land volledig ontraadt. Toch is een advies van BuZa niet bindend. Wel kan het zijn dat de reisverzekering in samenwerking met aan annuleringverzekering de kosten voor het annuleren van de reis naar Gambia vergoedt.

Reisverzekering vergelijken kan inzicht bieden in de premies van reis- en annuleringsverzekeringen in Nederland. Daarmee kan er behoorlijk bespaard worden op de premie van een reisverzekering.

]]>
Sun, 23 Sep 2012 12:00:00 +0200 Nieuws
Nederlanders voor inkomensafhankelijk eigen risico http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/nederlanders-voor-inkomensafhankelijk-eigen-risico Veranderingen in ons zorgstelsel kunnen geen goedkeuring wegdragen van de kiezers in Nederland. Bijna 80 procent van de Nederlanders keurt de verhoging van het eigen risico niet goed. Bovendien zegt 63 procent van de ondervraagden tegen versobering van het basispakket zorgverzekering te zijn. Dat zijn de resultaten van een onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag.

Inkomensafhankelijkheid
Op bijna alle voorstellen van diverse politieke partijen reageren de kiezer negatief. Enkel de ingreep van de SP om de hoogte van het eigen risico vast te stellen op de hoogte van het inkomen kan rekenen op een brede steun. 68 procent van de ondervraagden is voor het inkomensafhankelijk maken van het eigen risico.

Ruim 50% is tegen het verhogen van de premie voor mensen met een ongezonde levensstijl. Daarbij moet dan gedacht worden aan het roken of het hebben van overgewicht. Stemmers van de VVD, het CDA, GroenLinks, de ChristenUnie en D66 zijn echter wel voor het verhogen van een eigen risico voor mensen met een ongezonde leefstijl.

Zelfhulp
Eén op de drie kiezers zegt dat ouderen eerst hun eigen vermogen op moeten maken, alvorens zij recht krijgen op financiële hulp wanneer zij gaan wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis. 54 procent van de Nederlanders is echter tegen dit voorstel.

Ook het verplichten van familieleden om hulpbehoevende familieleden zelf te verzorgen kan op maar weinig steun rekenen. Onlangs is er een proef in de gemeente Gouda gestart om te kijken welke effecten een dergelijk voorstel heeft. 63 procent van de Nederlanders geeft aan dit een slecht idee te vinden.

Vergelijken
De zorg in Nederland wordt in ieder geval steeds duurder. Het basispakket versobert en het eigen risico gaat omhoog. Door een zorgverzekering te vergelijken kunnen Nederlandse inwoners besparen op hun maandelijkse premie zorgverzekering.

]]>
Mon, 10 Sep 2012 12:00:00 +0200 Nieuws
Zelf zonnestroom opwekken is rendabel http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/zelf-zonnestroom-opwekken-is-rendabel Het is voor kleinverbruikers met een jaarlijks verbruik van minder dan 10.000 kilowattuur rendabel om zelf zonne-energie op te wekken. Over de zelfopgewekte zonne-energie hoeft in principe geen energiebelasting betaald te worden. De zonne-energie wordt achter de meter ingevoed, en daardoor niet aan belasting onderhevig.

Dat schrijft Agentschap NL, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Informatie (EL&I), op 19 juli op hun website.

Onderzoek
Dat kleinverbruikers met een gemiddeld verbruik van minder dan tienduizend kilowattuur zelf op een rendabele manier zonnestroom kunnen opwekken, is één van de conclusies van Agentschap NL. Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van zonnestroom en de Nederlandse wetgeving.

Over deze combinatie was onduidelijkheid ontstaat in de Tweede Kamer, bij het ministerie, energiebedrijven en bij particulieren onderling. Voornamelijk de wettelijke bepaling rondom het terugleveren van decentraal opgewekte energie was een groot struikelblok voor de Tweede Kamer.

Onduidelijkheid
Om deze onduidelijkheden weg te nemen, heeft de overheid een onderzoek ingesteld naar de zonne-energie en de wetgeving omtrent dit onderwerp.  In het rapport ‘Zonnestroom en de Nederlandse wetgeving’ kunnen Nederlandse consumenten zelf lezen in welke situaties er welke wetgeving geldt. Zo blijkt dat kleinverbruikers gemakkelijk en rendabel zichzelf kunnen voorzien in zonne-energie. Over deze zonne-energie hoeft geen enkele belasting worden geheven aan de overheid.

Geen zonne-energie
Voor wie een hoger verbruik heeft dan 10.000 kilowattuur per jaar, geldt alsnog dat men op een duurzame manier. kan besparen op de energierekening. Zo is het verstandig om energie te vergelijken. Door een juiste vergelijking te maken bij een gemiddeld verbruik, betaalt de Nederlandse consument nooit te veel voor de energierekening. Sommige energieleveranciers in Nederland bieden onder andere zonne- en windenergie aan. Alle aanbieders in ons aanbod bieden bovendien groene stroom aan.

]]>
Thu, 09 Aug 2012 12:00:00 +0200 Nieuws
Benzine in Nederland het duurst http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/benzine-in-nederland-het-duurst Nergens in de Europese Unie is het benzine zo duur als in Nederland. Gemiddeld kost één liter Euro 95 in Nederland 1 euro 76. Daarmee zijn wij het allerduurste land in de Europese Unie. Het goedkoopst kan getankt worden in Bulgarije: daar kost één liter Euro 95 maar 1 euro 26.  Iets dichter bij huis en redelijk goedkoop is Luxemburg. De benzineprijs ligt daar op 1 euro 33 per liter. Dat blijkt uit cijfers van reisorganisatie Reisen & Freitzeit TCS uit Zwitserland.

Benzine
Nederland voert de lijst aan als duurste benzineland binnen de Europese Unie.¬† Het goedkoopst kan benzine getankt worden in Bulgarije en Luxemburg. Op de Canarische Eilanden kost √©√©n liter benzine slechts 1 euro 03 per liter. Ook in Sloveni√ę kan relatief goedkoop benzine getankt worden. Een goede tweede als duurste benzineland is Itali√ę, met een bedrag van 1 euro 74 per liter.

De benzineprijs ligt in Nederland zo hoog vanwege de accijnzen en de BTW-prijs die binnenkort van 19 naar 21 procent wordt verhoogd.

Diesel
Op het gebied van de prijs van dieselbrandstof scoort Nederland een stuk minder slecht. We tikken gemiddeld 1 euro 42 per liter diesel af, en behoren daarmee tot de middenklasse. De Italianen zijn het duurst uit bij het tanken van diesel met een bedrag van 1 euro 62 per liter. Ook voor de goedkoopste liters diesel kunnen autobezitters het beste tanken in Luxemburg. Dat land is met 1 euro 20 per liter diesel bij afstand het goedkoopste tankland binnen Europa. Kroati√ę is een goede tweede met 1,28 euro per liter. De derde plaats is voor Spanje: daar kost √©√©n liter diesel 1,31 euro per liter.

Autoverzekering
In Nederland is daarnaast de WA-autoverzekering verplicht. Autoverzekeringen vergelijken is een goede methode voor het verkrijgen van een overzicht van de goedkoopste autoverzekeraars in Nederland.

]]>
Tue, 10 Jul 2012 12:00:00 +0200 Nieuws
Assurantiebelasting wijzigt voor reisverzekeringen http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/assurantiebelasting-wijzigt-voor-reisverzekeringen Per 1 april 2012 wordt de assurantiebelasting op reisverzekeringen op een andere manier berekend. Voor veel reisverzekerden betekent dit een verhoging in de maandelijkse premie. Hoeveel de verhoging precies bedraagt, is afhankelijk van de situatie van de verzekerde. Als de premie stijgt, zal de reisverzekeraar de klant daarover informeren. Wie dus geen informatie ontvangt mag er van uitgaan dat de maandelijkse premie van zijn reisverzekering gelijk blijft.

Wijziging
Op de meeste schadeverzekeringen wordt belasting geheven, omdat dit wettelijk zo bepaald is. Deze belasting op schadeverzekeringen wordt de assurantiebelasting genoemd. De assurantiebelasting wordt niet door de Belastingdienst geheven aan de Nederlandse consument, maar wordt in meerdering gebracht op de rekening verstuurd door de reisverzekeraar. De verzekeraar betaalt vervolgens de belasting namens de klant weer aan de Belastingdienst.

Bij de meeste reisverzekeringen kan er door middel van extra opties meerdere dekking afgesloten worden. Daarbij kan gedacht worden aan bagage, ongevallenverzekering, annuleringsverzekering en wintersportdekking. Sommige dekkingen zijn echter door de Belastingdienst vrijgesteld, terwijl er over andere dekkingen wel belasting geheven dient te worden. Dit is tot voor kort niet gedaan door de verzekeraars.

Stijging
In de praktijk berekenden de verzekeraars niet de assurantiebelastingen die wel op sommige dekken van toepassing zijn. Daarom wordt de wet per 1 april aangescherpt. Vanaf dan dient elke verzekeraar toch (deels) de assurantiebelasting te betalen. Deze aanpassing wordt waarschijnlijk doorberekend aan de verzekeringnemers. Hierdoor kan het voor komen dat de premie iets hoger zal worden. Het is afhankelijk van het soort reisverzekering hoe hoog deze premiestijging zal zijn. Daarnaast zal op de specificatie een hoger bedrag staan met betrekking tot de assurantiebelasting.

Kennisgeving
Of de premie in een specifiek geval omhoog gaat, is te vernemen via een kennisgeving. Indien de premie stijgt, zal de reisverzekeraar een brief sturen naar de klanten voor wie dit geldt. Deze wijziging geeft echter geen reden om je reisverzekering eerder stop te mogen zetten. De reisverzekeraar drijft immers de prijs niet omhoog, dat doet de assurantiebelasting. Wie zijn reisverzekering toch op wil zeggen, kan dit iedere maand doen.

Overstappen
Wie toch liever aan het eind van de maand over wil stappen, heeft die mogelijkheid. Door reisverzekeringen te vergelijken kunnen klanten veel geld besparen. Hierdoor kan er inzicht geboden worden in de prijslijsten, voorwaarden en dekkingen.

]]>
Sun, 22 Apr 2012 12:00:00 +0200 Nieuws
Is Independer nog wel onafhankelijk? http://www.vergelijken.net/nieuws/algemeen/is-independer-nog-wel-onafhankelijk De onafhankelijkheid van Independer heeft wel vaker ter discussie gestaan, maar nu er een meerderheidsbelang van 77% is gekocht door Achmea vraagt men af of dit tot gevolg heeft dat eigenverzekeringen, zoals FBTO en Zilveren Kruis, nu bevoordeeld zullen worden in de vergelijkingen.

Volgens Independer zelf blijft de onafhankelijkheid gegarandeerd. Er wordt een speciale raad van toezicht in het leven geroepen onder leiding van oud-AFM-topman Arthur Docters van Leeuwen.

Volgens Achmea is het meerderheidsbelang gekocht om meer te weten te komen over de wensen van de klanten.

Geen verzekeraar heeft een belang in Vergelijken.NET, dus onze vergelijkingen worden verder nooit be√Įnvloed door een externe partij.

]]>
Wed, 21 Dec 2011 12:00:00 +0100 Nieuws