Groepsreisverzekering

Besluit je met meer dan tien personen op reis te gaan, dan is een groepsreisverzekering de ideale uitkomst. Zo dek je ook schade bij bedrijfsuitjes, maar ook schoolreisjes kunnen met een groepsreisverzekering prima gedekt worden. Zowel begeleiders als deelnemers aan de excursie worden verzekerd. Wel is de premie van de groepsreisverzekering afhankelijk van de locatie waar de reis naar toe gaat.

Schoolreisjes
De groepsreisverzekering is ideaal voor schoolreisjes. Niet alleen de leerlingen, maar ook de ouders, begeleiders en leraren worden met de groepsreisverzekering verzekerd. Een groepsreisverzekering afsluiten kan soms erg tijdrovend zijn. Dankzij nieuwere technieken kan het afsluiten van een groepsreisverzekering binnen een paar minuten online geregeld zijn.

Misstanden
Veel mensen denken doordat ze individueel verzekerd zijn, ze geen groepsreisverzekering nodig zijn. Dit is echter een misstand. Wanneer men vervangend vervoer nodig is door bijvoorbeeld een ongeluk, kost dit vaak veel geld. Deze schadepost wordt niet standaard door een individuele verzekering gedekt. Voor dit soort situaties is met een groepsreisverzekering nodig.

Dekking
Bij een groepsreisverzekering worden een aantal kostenposten standaard gedekt:

  • Personenhulpverlening
  • Ongevallendekking
  • Geneeskundige kosten (dit is afhankelijk van de ingreep)
  • Buitengewone kosten
  • Schade aan bagage (zoals diefstal, verlies en beschadiging van een fotocamera of mobiele telefoon)
  • Schade aan het vakantieverblijf zelf (bijvoorbeeld: schade aan vakantiehuisje, bungalow en dergelijke)
  • Rechtsbijstand en aansprakelijkheid

Bij groepsreisverzekeringen kan er uiteraard gekozen worden voor nog wat extra aanvullingen. Hierdoor stijgt de premie echter wel.

Kosten
Een groepsreisverzekering afsluiten is minder prijzig dan men in eerste instantie denkt. Natuurlijk is de hoogte van de premie afhankelijk van het aantal personen dat verzekerd moet worden. Stel je gaat met een groep van 40 mensen een dag weg. Dat kost ongeveer 50 euro. Een goede stelregel is het aantal personen maal één plus een tientje extra. Vergelijk reisverzekeringen voor de exacte kosten.