Annuleringsverzekering

Op reis gaan is een prettig vooruitzicht. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom kan het zijn dat je onverhoopt ziek wordt, of om een andere reden je boeking moet annuleren. Vaak gaan daar torenhoge annuleringskosten mee gepaard. Om deze kosten laag te houden, bestaan er annuleringsverzekeringen.

Met een annuleringsverzekering ga je dus onvoorziene annuleringskosten uit de weg. Een annuleringsverzekering kent geen vaste premie zoals bij bijvoorbeeld zorgverzekeringen wel het geval is. De premie is een bepaald percentage van je reissom. Wie bijvoorbeeld een reis boekt ter waarde van in totaal 2500 euro, met een annuleringsverzekering tegen het tarief van 10%, betaalt dan 250 euro aan éénmalige premie.

Onvoorziene situaties
Ongelukken zitten in een klein hoekje. Zo kan het zijn dat je vlak voordat je op vakantie gaat een ongeluk krijgt, of er een familieprobleem is (zieke familieleden, onverwacht overlijden van een familielid en dergelijke). Dan kan er niet ongestoord van de vakantie genoten worden, en moet de vakantie geannuleerd worden. Ook als je al op reis bent, en je tijdens je vakantie een probleem krijgt waardoor je onmiddellijk naar huis moet, kun je de annuleringsverzekering de annuleringskosten laten dekken.

Reisverzekering?
Voor een annuleringsverzekering geldt het advies ook een reisverzekering af te sluiten. Zo ga je ongestoord op vakantie. Door een combinatie te kiezen van een reisverzekering en een aanvullende annuleringsverzekering wordt je beschermd tegen de meeste onvoorziene reiskosten.

Verschillende tarieven
Ook annuleringsverzekeringen kennen verschillende tarieven. Ondanks dat een annuleringsverzekering geen vaste premie kent, maar afhankelijk is van de reissom, kunnen de percentages wel verschillen. Daarom is het alsnog nuttig om reisverzekeringen te vergelijken. Zo bespaar je op je annulerings- en reisverzekeringen, om zo weer een leuk zakcentje voor op vakantie over te houden.