Zorgverzekeringen vergelijken loont


Aankomende maandag is het zover: Alle zorgverzekeraars zullen dan hun premies en polissen voor volgend jaar moeten publiceren. Nederlanders kunnen dan weer beginnen met hun huidige polis te vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. Vorig jaar stapte ongeveer 6 procent van de Nederlanders over van zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken loont Uit een onderzoek van gezondheidseconoom Marco Varkevisser van de Erasmus Universiteit in Rotterdam blijk dat het zeker de moeite is om uw zorgverzekering te vergelijken.

Internetverzekeringen
Bij het vergelijken is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat u kwijt bent bij welke verzekeraar, maar let ook op wat u krijgt voor uw geld stelt Varkevisser. Hij doelt hiermee met name op internetverzekeringen. Grote verzekeringen hebben speciale internet versies van hun verzekeringen, die een stuk goedkoper zijn,  maar waar tegen over staat dat u geen vrije keuze hebt van ziekenhuis. Ook bent u vaak verplicht via de internet apotheek uw medicijnen te bestellen. Dit geldt dan meestal alleen voor uw herhaal-recepten, maar de keuze is dus veel kleiner. Men moet hier dus wel tijd en zin in hebben, en uiteraard ook kennis en mogelijkheid van internet.

Vergelijken.net
Vergelijken.net onderschrijft de mening van Varkevisser dat men er zich goed van bewust moet zijn, dat goedkope verzekeringen inderdaad extra werk met zich brengt. Heeft u een drukke baan en weinig tijd voor zaken als medicijnen online bestellen en dergelijken, dan is het misschien meer efficiënt dit door u zorgverzekeraar te laten oplossen dan zelf uw weinige vrije tijd hier aan te besteden. Zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis Achmea staan bekend als duurder, maar zeer compleet qua service en een vrije keuze.

Heeft u en wat krappere beurs, en genoeg mogelijkheid zelf dingen te organiseren, dan zijn er goedkopere verzekeringen. Studenten raden wij aan op onze speciale pagina voor studenten verzekeringen te kijken voor een zo goedkoop mogelijke polis. Hierbij is het een idee het eigen risico flink te verhogen, waardoor de maandelijkse premie nog lager wordt.

Door: Dennis de Wit