Zorgverzekeraar Menzis ontslaat 250 werknemers


Zorgverzekeraar Menzis ontslaat de komende jaren ongeveer 250 werknemers. Dat heeft bestuursvoorzitter Roger van Boxtel vanochtend aan zijn personeel op alle vestigingen medegedeeld.

Menzis ontslaat 250 werknemersDe reductie van het personeelsbestand bedraagt meer dan tien procent van het hele personeelsbestand van ongeveer 2000 fulltimebanen.

Digitalisering
De gedwongen ontslagen vloeien voort uit digitalisering. Naar eigen zeggen wil Menzis minder met papier werken en juist meer digitaliseren en haar diensten via het internet aanbieden. Volgens een woordvoerder wil Menzis “een slag maken naar 7 dagen per week, 24 uur lang service via internet”, "Op dit moment maken we bijvoorbeeld nog heel veel gebruik van acceptgiro's, maar we willen naar minder papier, minder administratie. En dan heb je minder mensen nodig.” Aldus een woordvoerder van Menzis tegenover de NOS.

Gedwongen ontslagen
De verwachting van Menzis is dat de inkrimping van het personeelsbestand niet uitsluitend via natuurlijk verloop mogelijk is. "De details zijn nog niet allemaal bekend, maar gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten", volgens de woordvoerder van de zorgverzekeraar.

Menzis heeft die kantoren, in Enschede, Groningen en Wageningen

Het kantoor in Groningen
Het kantoor in Groningen wordt het hardst getroffen. Daar verdwijnen de komende twee jaar maar liefst 165 banen, als onderdeel van de landelijke maatregel. De vestiging in Groningen heeft nu nog ruim 700 medewerkers in dienst. Daarvan verdwijnt in de komende twee jaar dus bijna een kwart.

Volgens Vakbond FNV Bondgenoten wordt de vestiging in Groningen daarmee onevenredig hard getroffen door de reorganisatie. De vakbond wil dat de reorganisatie eerlijker over de verschillende Menziskantoren in het land wordt verdeeld.

Uitvinden welke zorgverzekeraar het voordeligst is, kan door uw zorgverzekering te vergelijken met alle andere zorgverzekeraars op het gebied van premie, voorwaarden en aanvullende verzekeringen. 

Door: Dennis de Wit