Ziekenhuizen komen in 2012 in de financiŽle problemen


Veel ziekenhuizen kunnen in 2012 in de financiŽle problemen komen doordat er te weinig geld binnen komt van banken en zorgverzekeraars. Banken zijn minder geneigd om geld uit te lenen aan de ziekenhuizen. Zorgverzekeraars vergoeden de verzekering vaak pas een half jaar later dan dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Hierdoor kan er bij een aantal ziekenhuizen volgend jaar een tijdelijk tekort aan geld ontstaan.

Banken hebben ook een tekort aan geld, en moeten juist meer spaargeld binnen halen. De banken hebben al heel veel geld in de ziekenhuizen gestoken. Daar is nu een grens aan gekomen bij veel banken. Daarom is het erg lastig geworden om extra geld binnen te krijgen om apparatuur, geneesmiddelen en personeel van te betalen.

De consument betaald de premie voor de zorgverzekering vaak maandelijks. De zorgverzekeraar krijgt dus elke maand een bepaald bedrag binnen. Voor de zorgverzekeraars is het dus niet mogelijk om direct al het geld over te maken aan de ziekenhuizen. En ook de zorgverzekeraars moeten meer kapitaal aantrekken om zo het risico te verlagen om in de financiŽle problemen te komen.

Om sneller geld van de verzekerde te krijgen biedt de zorgverzekeraar een korting aan de klant aan als de premie voor de zorgverzekering per kwartaal of jaarlijks worden betaald. Wilt u weten hoeveel geld u op uw zorgverzekering kan besparen? Vergelijk zorgverzekeringen op onze website en sluit een goedkopere zorgverzekering af.

Door: Roeland Werring