Ziekenfonds weer terug?


Ruim 60 procent van alle Nederlanders wil graag het oude systeem van het ziekenfonds weer invoeren in de samenleving. De belangrijkste reden om weer terug te keren naar dit oude systeem is omdat de premies van de huidige zorgverzekeringen zo hard zijn gestegen. Terwijl de kwaliteit er niet op vooruit is gegaan.

Weinig mensen vergelijken ieder jaar de zorgverzekeringen. In 2009 was dit nog maar 5 procent, terwijl er in 2005 20 procent van de Nederlanders van zorgverzekering wisselde. Doordat er zoweinig mensen van zorgverzekering wisselen voelen de zorgverzekeraars ook geen druk om de premie te verlagen. In plaats daarvan gingen de premies juist fors omhoog.

Slechts 1/8 deel van de Nederlandse bevolking is tevreden met de huidige kwaliteit van de zorgverzekering op basis van de prijs die ze daarvoor moeten betalen. Maar weinig mensen weten dat je toch flink op je huidige premie kunt besparen door de goedkoopste zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, bespaar je jaarlijks toch al snel honderden euro's aan premie.

Door: Roeland Werring