Wisselen van verzekering bij eigen zorgverzekeraar levert 65 euro op


Het wisselen van zorgverzekering bij dezelfde verzekeraar kan lonen. Het was al bekend dat het overstappen naar een andere zorgverzekeraar flink kan besparen op de zorgpremie. Door voor een andere verzekering te kiezen, kan er zo’n 65 euro bespaard worden.

Wisselen bij zelfde zorgverzekeraar levert geld opDe zorgverzekeraars proberen door het aanbieden van zogeheten ‘internetpolissen’ klanten binnen boord te houden en het onaantrekkelijker te maken om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

De verzekerde betaalt dan niet meer voor de papieren van de polis en allerlei andere niet-digitale zaken.

Verschil tot 103 euro
Uit onderzoek van verschillende vergelijkers blijkt dat er een verschil in premie tot 103 euro mogelijk is. Die 103 euro is van toepassing op mensen die met een basisverzekering van de zorgverzekeraar Agis de overstap maken naar de internetbasispolis van diezelfde verzekeraar. Men betaalt dan 1196 euro op jaarbasis, in plaats van 1299 euro.

CZ en Zilveren Kruis
Ook de maatschappijen CZ en Zilveren Kruis Achmea bieden meerdere varianten van het basispakket aan. Zij werken nu ook met een zogeheten internetbasispakket. Daardoor scheelt overstappen van pakket bij CZ respectievelijk 44 euro. Bij Zilveren Kruis levert het 48 euro extra op jaarbasis op.

Wettelijk vastgesteld
Hoe de basisverzekering er uit moet zien, is wettelijk geregeld. Daardoor is de basisverzekering overal gelijk. Dat geldt dus ook voor een internetpolis. Onlineverzekeringen zijn vaak goedkoper omdat er over het algemeen alleen wordt gecommuniceerd via het internet of via e-mail. Bovendien moeten herhaalrecepten bij een online apotheek worden besteld.

Of het voor jou loont om de overstap naar een andere verzekeraar te maken, in plaats van op een internetpolis over te stappen, kun je uitvinden door zorgverzekeringen te vergelijken.

Door: Riccardo de Wit