Wisselen van huisarts niet gemakkelijk


Iedereen is vrij te wisselen van huisarts, maar het is in de praktijk moeilijker dat te doen dan van tevoren gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de patiëntenfederatie NPCF. Die ondervraagde 11.000 patiënten over het wisselen van huisarts.
 
De patiënten geven aan vaak geweigerd te worden bij een huisarts om oneerlijke redenen. Bovendien zouden huisartsen onderling afspraken maken patiënten te weigeren.


Weigeren
Huisartsen weigeren redelijk vaak nieuwe patiënten aan te nemen. Zij geven als belangrijkste reden dat er geen ruimte is voor nieuwe patiënten in de praktijk. Sommige nieuwe huisartsen willen dat de oude huisarts eerst toestemming geeft om te wisselen van huisarts. Oude huisartsen geven vaak geen toestemming naar een andere huisarts te gaan.
 
Dat terwijl huisartsen in principe alleen patiënten mogen weigeren die te ver van de praktijk vandaan wonen. De regel is dat een patiënt maximaal vijftien minuten van de praktijk vandaan mag wonen.
 
De helft van de overstappers wil wisselen van een andere huisarts, omdat hij niet tevreden is over zijn eigen huisarts. De meest voorkomende redenen zijn het gebrek aan vertrouwen in een huisarts en een verhuizing.
 
LHV
Minister Schippers van Volksgezondheid is verontwaardigd over de uitslag van het onderzoek van de NPCF. Volgens de minister is het een slecht teken als patiënten niet vrij kunnen overstappen naar een andere huisarts. Daarom wil ze binnenkort praten met de LHV, de Landelijke Huisartsen Vereniging, om zo tot een oplossing te komen.
 
Als de LHV en de minister er niet samen uitkomen, komt de minister met maatregelen om de huisartsen op die manier te dwingen nieuwe patiënten aan te nemen.
 
Verzekeringspolis
De patiënten die niet wisselen van huisarts, zijn over het algemeen tevreden over hun huisarts. Toch zijn er wel minpunten: de privacy van de patiënt wordt geschonden doordat iedereen kan horen wat de patiënt aan de balie zegt. Bovendien zijn dokterspraktijken moeilijk telefonisch te bereiken.
 
Het grootste minpunt is dat huisartsen de patiënt vergeten te informeren over mogelijke eigen kosten bij een behandeling of onderzoek. Soms wordt een bepaalde behandeling in een ziekenhuis niet vergoed door de basisverzekering of aanvullende zorgverzekering. Daardoor staat de patiënt soms voor onnodige, onverwachte kosten. Daarom is het goed zelf bij de zorgverzekeraar na te vragen of een bepaalde behandeling vergoed wordt door de verzekeraar. 
Door: Dennis de Wit