Vrouw licht VGZ voor bijna miljoen euro op


Een vrouw uit BelgiŽ heeft ruim 8 jaar lang valse facturen ingediend bij zorgverzekeraar VGZ. Hiermee heeft ze bijna 1 miljoen euro verdiend. De vrouw had het geld nodig om andere schulden mee af te betalen. Veel heeft ze er niet mee opgeschoten. Want nu moet ze het gehele bedrag alsnog aan VGZ terugbetalen.

De 50 jarige Helena V. werkte als tandartsassistente in het Nederlandse Stramproy. Omdat ze naast het assisteren van de tandarts ook achter de balie zat, had ze de mogelijkheid om declaraties in te dienen bij de zorgverzekeraars. De vrouw koos er voor om verzonnen facturen op te sturen naar VGZ en het geld naar haar eigen bankrekening door te sluizen.

De vrouw kon hier meer dan 8 jaar ongestoord mee doorgaan voordat ze gepakt werd. VGZ kwam er achter dat er wel erg veel gedeclareerd werd vanuit de tandartspraktijk in Stramproy. Zo veel dat haast wel iedereen uit dit dorp verzekerd moest zijn bij VGZ. Maar na controle in het klantenbestand bleek dit helemaal niet zo te zijn. VGZ heeft een onderzoek uitgevoerd en kwam er achter dat de vrouw allemaal verzonnen facturen indiende.

Hoe het komt dat deze vrouw hier zolang mee door heeft kunnen gaan is niet bekend. VGZ heeft de controle op de declaraties inmiddels opgevoerd.

De vrouw is aangeklaagd voor fraude en wacht een celstraf van maximaal 3 jaar boven het hoofd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk is. De rechtbank in Roermond doet op 13 december 2011 uitspraak. Ook moet de vrouw het gehele bedrag terugbetalen aan VGZ. Inmiddels heeft de vrouw al 20.000 euro afbetaald. De rest van het geld had de vrouw al uitgegeven. Na haar gevangenisstraf moet ze dus de rest van haar leven de schuld terugbetalen aan VGZ.

U kunt VGZ samen met alle andere zorgverzekeringen vergelijken op onze website.

Door: Roeland Werring