VGZ komt met no-claim voor aanvullende polis


Als eerste zorgverzekeraar in Nederland komt VGZ met een no-claim voor de aanvullende polis. De no-claim kan de verzekerde 10 tot 20 euro per maand besparen. Het doel achter de no-claimkorting is dat klanten er bewuster door gaan nadenken over aanvullende pakketten.

In eerste instantie is de korting van toepassing op de aanvullende pakketten voor fysiotherapie, tandzorg en hulp in het buitenland. Speciaal voor deze no-claimkorting komt VGZ met een nieuw merk: ‘Bewuzt’. De zorgverzekeraar is geïnspireerd door autoverzekeraars. Die maken al jaren gebruik van de no-claimkorting.

Slimmer omgaan met de nota’s
Volgens marketingdirecteur Jan-Luuk de Groot moet deze no-claimkorting er voor zorgen dat Nederlanders bewuster omgaan met het indienen van nota’s bij de zorgverzekeraar. Zo stelt hij het voorbeeld fysiotherapie: ‘Moet je die nota wel indienen, of betaal je de rekening deze keer zelf?

Door bewuster om te gaan met de claims kan de klant volgend jaar 10% korting krijgen op zijn of haar premie.

Korting
De korting wordt ieder jaar verhoogd met 10%. Bij succes met deze nieuwe no-claimregeling breidt VGZ volgend jaar de no-claimkorting ook uit naar andere aanvullende pakketten, zoals onder anderen alternatieve geneeswijzen

Menzis maakte afgelopen week als eerste grote zorgverzekeraar haar nieuwe premies ook al bekend. De basisverzekering daalt bij Menzis op jaarbasis met 6 euro.

Stabiliteit
DSW liet eerder al weten dat de premie in 2013 gelijk blijft. De tarieven van Stad Holland stijgen met 6 euro. Daarmee blijft de premie voor het eerst sinds 2006 vrijwel gelijk.

De stabiliteit in premies komt waarschijnlijk door de afspraak tussen minister Schippers van Zorg en de ziekenhuizen om de kosten met maximaal 2,5% te laten stijgen. De kosten voor medicijnen zullen bovendien naar verwachting ook lager zijn, zo liet DSW onlangs weten.

Zelf zorgverzekeringen vergelijken is een goede manier om erachter te komen welke zorgverzekeraar het beste bij de verzekerde past.

Door: Dennis de Wit