Verdubbeling switch zorgverzekering


Het aantal overstappers naar een andere, vaak goedkopere, zorgverzekering ligt dit jaar ruim twee maal zo hoog dan vorig jaar. De voornaamste reden hiervoor is dat men niet tevreden is over de huidige zorgverzekering, dat de zorgverzekering te duur is en omdat de premies van de zorgverzekering zo veel is gestegen.

Veel mensen kiezen er daarom voor om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, om vervolgens een goedkopere zorgverzekering met vaak dezelfde voorwaarden af te sluiten.

U kunt uw huidige zorgverzekering nog voor het einde van dit jaar opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekering.

Ook is er een sterke opkomst van de online zorgverzekeringen. Dit zijn zorgverzekeringen die alleen maar online zijn af te sluiten en te beheren. Voorbeelden hiervan zijn FBTO, OHRA en AnderZorg.

De premies van deze online zorgverzekeringen ligt veel lager dan die van de traditionele verzekeringen. Dit komt omdat de verzekeraars geld besparen doordat de klant alles zelf online kan regelen. De populariteit van het online vergelijken en afsluiten van uw zorgverzekering is de laatste jaren dan ook fors toegenomen.

Door: Roeland Werring