Veel verschil in premies en kwaliteit zorgverzekering


Vandaag heeft ook  Univé Zekur haar basis premie bekend gemaakt voor 2013, deze ligt op 92,25 euro per maand. Zilveren Kruis Achmea heeft met een maandbedrag van 118,25 euro de duurste basis verzekering.  Op verschillende nieuwssites was dan ook te lezen dat het verschil tussen goedkope en duurdere zorgverzekeringen kan oplopen tot wel 312 euro.

Verschil in kwaliteit en premie zorgverzekeringen Dit is wel enigszins kort door de bocht. Laten we bijvoorbeeld de basisverzekering van Zekur t.o.v. van Zilveren Kruis Achmea (ZKA) eens beter bekijken.

Om te beginnen heeft Zilveren Kruis Achmea een eenmalige cashback actie van 75 euro. Daardoor wordt het verschil alweer een stuk kleiner. Ook  is er een zogenaamde vrije zorgkeuze.  Dit betekent dat je zelf mag bepalen naar welk ziekenhuis je wil. Daarnaast heeft Zilveren Kruis Achmea verschillende basisverzekeringen, waarbij de goedkoopste 104,25 per maand bedraagt.

In het geval van Zekur zijn er prijsafspraken met zorgverleners gemaakt. Dit houdt in dat als je naar een ziekenhuis gaat, waar geen contract mee is afgesloten, je zelf opdraait voor een deel van de kosten. Verder krijg je alleen je herhaalrecepten vergoed, als je deze bestelt via de Internet Apotheek. Dus bijvoorbeeld de pil, krijg je alleen terug van je verzekering als je die online besteld.

Conclusie is dat het belangrijk is de verzekering te kiezen die bij jou past. Ben je een gezonde student die zelden tot nooit naar een dokter gaat, dan is een verzekering als Zekur of AndereZorg waarschijnlijk voldoende. Wil je wat meer dekking en wil je graag zelf bepalen in welk ziekenhuis je ligt, en waar je je medicijnen haalt, dan is een meer uitgebreide polis zoals die van Zilveren Kruis of OHRA meer geschikt.

Door: Riccardo de Wit