Uitzending Kassa over bespaartips zorgpremie


Vandaag was het de laatste dag dat de zorgverzekeraars de premie van de zorgverzekering bekend konden maken. Alle premies voor de zorgverzekering zijn nu dus bekend. Vanaf nu kunt u dus alle zorgverzekeringen vergelijken voor de premie die geldt voor 2012.

De uitzending van Kassa van vanavond 19 november 2011 stond in het teken van de zorgverzekering. Er werden handige bespaartips gegeven hoe u veel geld kunt besparen op uw zorgverzekering door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

De basispremie voor de zorgverzekering is heel verschillend per verzekeraar. Het verschil in premie tussen de hoogste en de laagste premie bedraagt ongeveer 20 euro per maand. Terwijl in de basisverzekering alles hetzelfde verzekerd is.

In Kassa wordt aangegeven dat er geen addertje onder het gras is. Dat dit verschil in premie eigenlijk niets uit maakt in het verschil in kwaliteit. Maar dit is onjuist. Er zijn wel daadwerkelijke verschillen. Hetgene wat u verzekerd heeft is wel hetzelfde, maar de rest kan erg per verzekering verschillen. Zo is er een verschil in een natura en een restitutie verzekering, kan je bij een aantal verzekeraars niet in alle ziekenhuizen terecht, en kan je bij veel verzekeraars niet, of maar gedeeltelijk, kiezen naar welke zorgverlener u wilt gaan.

U moet dus goed opletten of er bij de zorgverzekering een vrije zorgkeuze van toepassing is. Heeft u hier geen belang bij dan hoeft u hier natuurlijk niet op te letten.

Het makkelijkste wat u kunt doen om de beste premie voor uw zorgverzekering te krijgen is door middel van zorgverzekering vergelijken op onze website waarbij u op basis van uw aanvullende wensen en de keuze voor het eigen risico de zorgverzekeringen van de goedkoopste zorgverzekeraars kunt vergelijken.

Door: Roeland Werring