Tandartsverzekering afsluiten vaak zonde van het geld


Dit jaar is het in veel gevallen goedkoper juist geen tandartsverzekering af te sluiten.

Doordat tandartsbehandelingen zo duur zijn, willen veel mensen zich hiertegen verzekeren. De zorgverzekeraars die meer dan 250 euro vergoeden spelen hier handig op in, door mensen te weigeren die geen goed gebit hebben. De klant moet namelijk eerst een verklaring van de tandarts in leveren wat de huidige staat is van zijn gebit, en is die niet goed dan krijgen zij simpelweg geen tandartsverzekering.

In 2012 speelt er nog wat anders mee, namelijk dat de tandarts vanaf volgend jaar vrij zijn om hun eigen tarieven te bepalen. Ze moeten hun tarieven pas vrij geven voor 1 januari, waardoor de zorgverzekeraars de tarieven nog niet wisten ten tijde van het vaststellen van hun aanvullende tandartsverzekering premies.

Om toch voldoende ingedekt voor te zijn voor grote verhogingen van deze tarieven, zijn de premies van deze aanvullende verzekeringen dus preventief fors verhoogt.

Zelfs de vereniging van tandartsen (NMT) raadt af om een dure tandartsverzekering te nemen als het gebit van de verzekerde goed is. In veel gevallen is het voordeliger geld te sparen voor een tandarts behandeling.

Raadpleeg de zorgverzekering vergelijken 2012 pagina voor meer informatie over tandartsverzekeringen.

Door: Roeland Werring