Studenten betalen premie zorgverzekering niet


Veel jongeren, waarvan een groot deel studenten, hebben een grote achterstand in het betalen van de premie voor de zorgverzekering. Ruim 50.000 jongeren tussen de 18 en de 25 jaar oud hebben meer dan een half jaar de premie niet betaald.

Studenten zorgverzekering premieVoor de zorgverzekeraars kost het meer geld en moeite om het bedrag van deze jongeren te incasseren. Men kan het geld niet via de werknemer of uitkering bemachtigen, omdat jongeren deze niet hebben. Enige mogelijkheid om het geld te incasseren is door er een incassobureau naar toe te sturen. En dit kost vaak ook de zorgverzekeraar geld.

Waarom veel jongeren de premie van de zorgverzekering niet of veel te laat betalen is niet geheel duidelijk. Studenten zijn vaak met andere zaken bezig en hechten geen prioriteit aan het betalen van de premie. Als ze er uiteindelijk toch aan denken kunnen ze het niet betalen omdat het geld op is. Komt volgende week wel, denken velen dan. Maar op het moment dat de studiefinanciering weer binnen is gekomen zijn er toch weer belangrijke zaken waar het geld aan gespendeerd gaat worden.

Een oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn door de jongeren te verplichten het bedrag als automatische incasso van de rekening te laten afschrijven. Zo kunnen ze het ook niet vergeten. Een tweede mogelijkheid is om het geld van de studiefinanciering af te trekken op het moment dat deze binnenkomt. Maar dit ligt gevoelig bij het onderwijs omdat de studiefinanciering bedoeld is om van te studeren.

Veel jongeren lenen geld om de zorgpremie toch te kunnen betalen. Door het niet betalen van de premie voor de zorgverzekering steken jongeren zich alleen maar dieper in de schulden, omdat ze uiteindelijk veel extra geld moeten betalen aan administratie en incasso kosten.

Advies van vergelijken.net aan de studenten is om je zorgpremie per automatische incasso te betalen. Dit bespaart je veel geld aan extra kosten. Daarnaast kan je het beste je zorgverzekering vergelijken op onze website om zo al veel geld te besparen op je zorgverzekering. Bij Zekur, onderdeel van unive, ben je al verzekerd vanaf 69,50 per maand. En omdat je ook ruim 60 euro zorgtoeslag per maand krijgt, betaal je netto gezien bijna niets. Zo krijg je dus ook geen achterstand en hoef je ook geen extra kosten te betalen of geld te gaan lenen.

Door: Roeland Werring