Reclame AnderZorg niet correct


De reclame die zorgverzekeraar AnderZorg via de media zoals het internet en op posters ten uiting brengt, is niet correct naar de consument toe. AnderZorg zegt namelijk bijna 300 euro goedkoper dan bijvoorbeeld OHRA te zijn, op basis van 500 euro vrijwillig eigen risico. Dit is onterecht, want bij het vergelijken van de zorgverzekeringen heeft Anderzorg bij Ohra de verkeerde premie getoond.

De concurrerende digitale zorgverzekering van Ohra is namelijk veel goedkoper, waardoor het verschil met AnderZorg vele malen kleiner is geworden. De kwaliteit van de zorgverzekering van Ohra scoort beter dan de zorgverzekering van AnderZorg. Dit is dus niet correct naar de consument toe omdat AnderZorg suggereert dat ze bijna 300 euro goedkoper zijn dan alle concurrenten, terwijl dit niet zo is.

Daarnaast heeft AnderZorg de voornaamste concurrent op het gebied van zorgverzekeringen, namelijk FBTO, moedwillig uit de vergelijking gehouden. De reden hiervoor is omdat ook FBTO een zeer goedkope premie voor de zorgverzekering heeft, met daarnaast nog vele voordelen die bij AnderZorg niet zijn terug te vinden, zoals een cadeaubon van 25 euro bij bol.com, een groot aanbod aan aanvullende modules en ruime keuze om uw eigen zorg te kiezen.

Om de basis premies van de goedkoopste zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u heel eenvoudig een vergelijking maken op www.vergelijken.net/zorgverzekering. U kunt heel eenvoudig uw eigen risico wijzigen, en zo ziet u direct hoeveel u op uw huidige zorgverzekering kunt besparen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van uw zorgverzekering.

Door: Roeland Werring