Ook CZ verlaagt premie zorgverzekering in 2013


CZ heeft de premie voor haar zorgverzekering in 2013 bekend gemaakt. De maandpremie bedraagt 105,60 euro en dit is 2,20 euro lager dan de huidige premie. Per jaar komt dit neer op een premie van 1267,20 euro.

De verlaging van de premie is mogelijk omdat CZ het afgelopen jaar veel geld heeft bespaard op het inkopen van zorg. Door het effectiever inkopen bij ziekenhuizen heeft CZ veel geld kunnen besparen.

CZ verlaagd premie zorgverzekering 2013Reserves
Het afgelopen jaar moest CZ van de overheid de reserves flink verhogen, om eventuele tegenslagen te kunnen opvangen. Hierdoor heeft CZ nu veel meer geld achter de hand, waardoor de premie dus omlaag kon.

Eigen risico
Ook het verhogen van het eigen risico van 220 naar 350 euro heeft geholpen in de verlaging van de premie. Doordat de klanten een groter bedrag zelf moeten betalen hoeft CZ minder geld uit te geven waardoor de premie dus omlaag kan.

Andere zorgverzekeraars
Ook andere zorgverzekeraars zoals Univé en VGZ hebben de premie voor de zorgverzekering verlaagd. Univé komt wel met een heel speciale actie. Elke nieuwe klant krijgt bovenop de verlaagde zorgpremie nog eens 10 procent korting. VGZ geeft iedere klant 50 euro terug.

Bekendmaken
Een aantal zorgverzekeraars, zoals FBTO, Ohra, Ditzo, Bewuzt, CZ Direct, De Friesland, Delta Lloyd, PNO, hebben de premie voor de zorgverzekering nog niet bekendgemaakt. Het is dus nog even afwachten wie de goedkoopste zorgverzekering voor 2013 heeft. De premies moeten uiterlijk op 19 november bekend zijn gemaakt.

Door: Dennis de Wit