Nog 1 dag om uw zorgverzekering op te zeggen


31 december is de laatste dag dat mensen de huidige zorgverzekering kunnen opzeggen. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan nog tot 31 januari 2012, maar hiervoor moet de huidige zorgverzekering wel voor de jaarwisseling zijn opgezegd.

In de laatste week van december sluiten de meeste mensen een nieuwe zorgverzekering voor het nieuwe jaar af. Jaarlijks wisselt er veel in de prijs en de dekking van de zorgverzekering. Ook komen er steeds weer nieuwe aanbieders bij. Daarom is het handig om ieder jaar uw huidige zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen.

Heeft u geen zin om uw eigen zorgverzekering op te zeggen? Dit is helemaal niet nodig. Als u overstapt naar een andere zorgverzekering zegt uw nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekering automatisch voor u op. U hoeft hier helemaal niets voor te doen en u krijgt een bericht van de opzegging. Maar hiervoor moet u dus wel de overstap maken voor 1 januari 2012.

Opzeggen is in december nog mogelijk, overstappen kan de helemaal januari nog door de goedkoopste zorgverzekeringen te vergelijken.

Door: Roeland Werring