Minder gebruik zorg door oplopende kosten


Volgend jaar gaan mensen minder gebruik maken van de zorg. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van RTL Nieuws. Daarin geeft 23% van de ondervraagden aan volgend jaar geen of minder gebruik te gaan maken van de zorg, om zo geld te besparen op de kosten van de zorgverzekering.

Het eigen risico dat u betaalt als u bijvoorbeeld een bezoek brengt aan een arts of specialist, stijgt in 2012 naar 220 euro. Dit is een stijging van 50 euro ten opzichte van 2011.

Aanvullende verzekering
Een grote meerderheid (85,5%) van de ondervraagden geeft aan een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Er zijn ook mensen (16,9%) die aangeven de overstap te maken naar een goedkopere aanvullende verzekering. Hierbij bespaart men dus ook op de kosten in ruil voor een minder goede dekking. En 4% van de mensen geeft aan de aanvullende verzekering helemaal op te gaan zeggen. Maar daarnaast geeft 5% van de mensen aan een aanvullende verzekering te gaan afsluiten die men op dit moment nog niet heeft.

Medicijnen
Een kleine meerderheid (52,4%) van de ondervraagden geeft aan gebruik te maken van medicijnen. 10% van deze mensen geeft aan bepaalde medicijnen minder vaak of niet meer te gaan gebruiken.

Vergelijken
Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw zorgverzekering? Wilt u een goed overzicht krijgen van de kosten van de aanvullende verzekeringen? Zorgverzekering vergelijken biedt u de mogelijkheid om dit inzicht te krijgen en direct de zorgverzekering van uw keuze online af te sluiten.

Door: Roeland Werring