Massale keus voor lagere dekking


Meer dan ooit stapt men over naar een andere zorgverzekering via een vergelijkingssite. In de allerlaatste dagen van het jaar maakt men, geheel volgens traditie, de overstap naar een andere zorgverzekeraar. Dit jaar begon de drukte eerder.

Massale keuze voor lage dekkingMeer bezoekers
Verschillende vergelijkingssites melden tot wel 50 procent meer bezoekers te ontvangen op de websites. De grootste drukte gaat nog komen. Naar verwachting zullen nog zo’n 500.000 mensen in de komende drie dagen overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Minder vergoedingen
De verzekerde bezuinigt vooral op zorg. Dit jaar werden er veel minder vergoedingen gekozen uit de aanvullende verzekering. Verschillende vergelijkingssites merkten dat op.

Er is een daling te zien in de vraag naar vergoeding voor fysiotherapie: van ongeveer 66 procent in 2011, naar ongeveer 49 procent in 2013. Ook  werd er veel minder gekozen voor een aanvullende tandverzekering. Daar koos in 2012 nog maar 64 procent van de verzekerden voor.

Eigen risico
Veel verzekerden kiezen nu voor een vrijwillig eigen risico van 500 euro. Door een hoger eigen risico te kiezen, kan de verzekerde besparen op de maandpremie. Het hogere eigen risico is vooral aantrekkelijk voor consumenten die weinig gebruik maken van (specialistische) zorg.

Nog 74 procent van de verzekerden laat het eigen risico bij het oude bedrag. Er wordt echter verwacht dat een flink aantal verzekerden het komende jaar het vrijwillig eigen risico ophoogt naar 850 euro.Vergelijken
Wie op zoek is naar een zorgverzekeraar die bij hem of haar past, kan het beste zorgverzekeringen 2013 vergelijken. U krijgt dan een helder overzicht van de mogelijkheden bij de verschillende zorgverzekeraars.

Door: Riccardo de Wit