In 2012 nieuwe zorgverzekering die dagelijks opzegbaar is


Bent u op zoek naar een dagelijks opzegbare zorgverzekering? Vind u het ook vervelend om een jaar te moeten wachten voordat u van uw huidige zorgverzekering bent verlost? Dan is er vanaf 1 januari 2012 de ideale oplossing voor u. Een zorgverzekering die dagelijks opzegbaar is.

Deze nieuwe internet zorgverzekering heet Blue en is in het leven geroepen door VGZ. Hiermee willen ze een goedkope zorgverzekering op de markt brengen waarbij je maar een beperkte keuze hebt. Alle correspondentie verloopt via het internet. Daarom is het mogelijk om een lage premie te vragen.

Hoeveel deze premie gaat worden is nog niet duidelijk. Half november wordt de premie bekend gemaakt en is het mogelijk om deze zorgverzekering online af te sluiten. De premie gaat net is boven die van de goedkoopste aanbieder Zekur liggen. Het verschil tussen Zekur en Blue is dat Blue een naturapolis is en Zekur een restitutiepolis. Bij Blue kan je dus tussen alle zorgaanbieders kiezen, en dit is voor sommige mensen een groot voordeel.

Uit onderzoek van TNS NIPO is gebleken dat 75% van de Nederlandse bevolking ge´nteresseerd is in een zorgverzekering die dagelijks opzegbaar is. Bij Blue kan je de zorgverzekering dagelijks opzeggen. De verzekering stopt daadwerkelijk de eerste dag van de volgende maand.

Dus de verzekering van Blue is niet echt dagelijks, maar wel maandelijks opzegbaar. Als u bijvoorbeeld op 3 mei uw zorgverzekering bij Blue opzegt, bent u nog tot en met 31 mei bij Blue verzekerd. Vanaf 1 juni moet u dan een andere zorgverzekering hebben.

Blue is niet bang dat mensen de verzekering snel gaan opzeggen. Ze verwachten een zeer goedkope aanbieder te zijn met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Mensen zullen dus eerder naar Blue toe gaan dan dat ze de verzekering gaan opzeggen. Blue ziet de toekomst dus voorspoedig tegemoet.

De verzekering van Blue is extra simpel gehouden. U kunt kiezen uit 3 pakketten. De basisverzekering, de basisverzekering plus pakket A of de basisverzekering plus pakket B. De basisverzekering heeft een zeer voordelige premie. Als u pakket A er bij kiest bent u ook verzekerd voor Brillen en lenzen, anticonceptie, alternatieve zorg, preventie en beweging. Kiest u voor pakket B dan heeft u naast de modules in pakket A ook nog een tandartsverzekering. Daarnaast krijg u voor alle modules hogere vergoedingen.

U kunt Blue op dit moment bereiken via de e-mail, Twitter en Facebook. Of kijk snel op de website van Blue, op www.blue.nl

Wilt u graag weten wat voor u de laagste premie op dit moment is? Vergelijk zorgverzekeringen op onze website en kies voor de goedkoopste en beste zorgverzekering die het beste bij u past.

Door: Roeland Werring