Ditzo verlaagt dekking en premie aanvullende zorgverzekering


Zorgverzekeraar Ditzo heeft de dekking en de premie voor de tandartsverzekering en de bril- en lenzenverzekering verlaagd. Onlangs maakte Ditzo haar basispremie voor de zorgverzekering al bekend. De basispremie bedraagt bij Ditzo nu 98,50, ruim 6,25 duurder dan de goedkoopste zorgverzekeraar in Nederland.

Ditzo verlaagt dekking en premie aanvullende zorgverzekeringMaar wie ook aanvullende zorgverzekeringen bij Ditzo heeft afgesloten, gaat daarvoor fors minder betalen. Op deze manier hoopt Ditzo het aanvullend verzekeren van zorg weer aantrekkelijk te maken.

Basispremie duurder
De basispremie zorgverzekeringen bedraagt per 2013 bij Ditzo 98,50 euro, zonder verhoogd vrijwillig eigen risico. Daarmee is de zorgverzekeraar 6,25 euro duurder dan de goedkoopste zorgverzekeraar in Nederland. Dat blijkt uit bekendmakingen van alle Nederlandse zorgverzekeraars. Wel past Ditzo de premies en dekkingen bij zowel basis- als zorgverzekeringen in 2013 aan.

Tandartsverzekering
Zo wordt het verzekeren van de tandheelkundige zorg in 2013 bij Ditzo nog een beetje duurder. Momenteel vergoedt Ditzo bij de aanvullende zorgverzekering nog tot 750 euro per jaar, maar dat stelt de zorgverzekeraar nu bij naar 500 euro per jaar.

Om het verschil in kosten op te kunnen vangen, gaan verzekerden bij Ditzo per maand wel minder betalen voor hun aanvullende tandartsverzekering. Verzekerden betalen nu nog 24,50 euro per maand, dat wordt per 1 januari 2013 23,50 euro.

Bril en lenzen
Ook de vergoeding van de bril en lenzen wordt door Ditzo naar beneden bijgesteld. De vergoeding bedraagt nu nog 240 euro voor een bril of lenzen, maar per 2013 wordt nog maar 100 euro vergoed bij een nieuwe bril.

Ook hier komt Ditzo haar verzekerden weer tegemoet: de premie voor de brillenverzekering is fors omlaag gegaan. Dit jaar betaalden verzekerden nog 10 euro per maand, in 2013 wordt dat 4,25 euro.

Vergelijken
Weten hoeveel andere zorgverzekeraars dekken? Vergelijk zorgverzekeringen om een overzicht te krijgen van alle dekkingen van alle zorgverzekeraars in Nederland. Waar Ditzo nu kort, compenseert het weer op de maandelijkse premie. De zorgverzekering wordt bij Ditzo dus niet per definitie duurder.

Toch kan overstappen naar een andere zorgverzekeraar wellicht lonen, maar dat is afhankelijk van de persoonlijke kenmerken van de verzekerde. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan besparingen opleveren van enkele tientallen euro’s per jaar.

Door: Dennis de Wit