Collectieve zorgverzekering duurder


Veel mensen hebben een collectieve zorgverzekering via de werkgever of ander bedrijf afgesloten om zo een grote korting op de zorgverzekering te ontvangen. Maar dit betekent helemaal niet dat u dan ook goedkoper uit bent. Collectieve zorgverzekeringen zijn namelijk vaak veel duurder dan bijvoorbeeld de opkomende digitale zorgverzekering, waarbij u alle zaken rondom de zorgverzekering online dient te regelen.

De korting die u op uw collectieve zorgverzekering krijgt is vaker minder dan het bedrag dat u voor een niet collectieve zorgverzekering kwijt bent. U kunt dus beter niet naar het kortingspercentage dat u ontvangt kijken, maar naar het totale bedrag dat u kwijt bent voor uw zorgverzekering. Ook is het vaak mogelijk om bij een niet collectieve zorgverzekering toch een collectiviteitskorting te ontvangen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij FBTO. Hier kunt u namelijk een colelctiviteitskorting ontvangen als u bijvoorbeeld bij het Ministerie van Defensie werkt of als u lid bent van de consumentenbond.

De meeste Nederlanders weten niet dat u altijd zelf kunt kiezen bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Ookal heeft uw werkgever een deal gesloten met een zorgverzekeraar, u bent niet verplicht om deze zorgverzekeraar te accepteren. U kunt namelijk veel beter zelf alle zorgverzekeringen vergelijken om zo toch veel geld te besparen op uw huidige collectieve zorgverzekering. Zo kunt u veel geld besparen op de zorg dat u nooit nodig heeft. Tevens bespaart kunt u veel geld besparen op de basispremie. Kies de zorg die bij u past.

Door: Roeland Werring