Cijfer consument voor zorgverzekeraar omhoog


Het gemiddelde cijfer dat de consument geeft aan de zorgverzekeraar is dit jaar een tiende punt gestegen van 7,62 naar 7,74. Meer dan 80 procent van de ondervraagden is tevreden over de klantvriendelijkheid van de zorgverzekeraar. Het verschil tussen de beste en de slechtst scorende zorgverzekeraar bedraagt 1 punt. Het zorgverzekeraar met de hoogste cijfer heeft een 8.4 terwijl de laagste score een 7.4 is.

Het onderzoek is uitgevoerd door het onderzoeksbureau Gfk in opdracht van het Verbond van Zorgverzekeraars. Of dit onderzoeksresultaat een goede afspiegeling is van de gemiddelde Nederlandse bevolking is niet duidelijk. Wij vinden deze beoordeling erg aan de hoge kant liggen en we betwijfelen of een ander onderzoek dezelfde uitkomt brengt.

Heeft u een mening over uw zorgverzekeraar en wilt u dit graag met ons delen? Dit kunt u nu vrij eenvoudig doen door op onze zorgverzekering pagina een recensie achter te laten.

Ook kunt u hier direct alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en kunt u zien wat het consumenten cijfer voor de verschillende zorgverzekeringen zijn.

Door: Roeland Werring