Belastingdienst maakt fout met zorgtoeslag


De Nederlandse Belastingdienst heeft een fout gemaakt met het uitbetalen van de zorgtoeslag aan 3500 mensen. Deze mensen stonden onterecht als wanbetaler in het systeem van de Belastingdienst en het Centraal Justitieel Incassobureau.
 
Als iemand als wanbetaler in het systeem staat, wordt de zorgtoeslag net zolang ingehouden, tot de volledige achterstand is betaald. Daardoor kregen zo’n 3500 mensen geen zorgtoeslag, terwijl zij daar wel recht op hadden.


Fout
De Belastingdienst gaat een spoedprocedure inzetten om de fout recht te zetten. De gedupeerden zijn consumenten die net een dwangpremie hebben gehad. Die premie wordt geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau C(JIB) als de verzekerde meer dan zes maanden de zorgpremie niet heeft betaald.
 
In dat geval geeft de zorgverzekering de premieachterstand uit handen. De zorgtoeslag wordt dan niet meer op de bankrekening van de zorgverzekeraar gestort, maar wordt direct doorgegeven aan het CJIB.
 
Afmelden
Er ging echter iets fout bij het afmelden van verzekerden die hun achterstand inmiddels hadden weggewerkt. Daardoor ging bij 3500 mensen de zorgtoeslag niet naar de verzekerde, maar naar het CJIB. Dat is volgens het CDA een pijnlijke misser.

Volgens Pieter Omtzigt van het CDA worden mensen die het waarschijnlijk niet breed hebben, hard getroffen door de fout van de Belastingdienst. Zij zouden gestraft worden voor hun goede gedrag, omdat zij de schuld netjes hebben afbetaald.

Tweede Kamer
De staatssecretaris van Financiën zou nu de Tweede Kamer moeten informeren over de misser van de Belastingdienst. Er is een afspraak gemaakt dat bij fouten van de Belastingdienst de Tweede Kamer geïnformeerd moet worden. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd.
 
Aanstaande woensdag vindt er een debat plaats, die gaat over het functioneren van de Belastingdienst. De staatssecretaris is inmiddels verzocht om de Kamerleden vooraf te informeren.
 
De politieke partijen willen precies weten hoe deze fout heeft kunnen gebeuren, en wat er precies gebeurd is. Bovendien willen zij weten hoe mensen zijn geïnformeerd, en hoe de Belastingdienst de fout heeft rechtgezet. Daarnaast volgt er een deel aan evaluatie: hoe worden dit soort fouten in de toekomst voorkomen? Het CDA vindt dat het overheidsapparaat van de Belastingdienst niet communiceert met dat van het CJIB, en noemt dat een kwalijke zaak.
Door: Dennis de Wit