André Rouvoet nieuwe voorzitter Zorgverzekeraars Nederland


Vanaf 1 februari 2012 is André Rouvoet de nieuwe voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Hiermee volgt hij Hans Wiegel op, die deze baan de afgelopen 17 jaar lang heeft bekleed. Dit is vandaag bekend gemaakt door Zorgverzekeraars Nederland. Rouvoet heeft een contract getekend voor 4 jaar.

Rouvoet laat weten dat hij voor de zorgverzekeraars geweldige uitdagingen ziet liggen. Daarbij geeft hij aan dat hij zich vooral gaat richten op het beheersen van de kwaliteit in de zorg en er voor te zorgen dat de kosten van zorg betaalbaar blijven.

Zorgverzekeraars Nederland is de brancheorganisatie van alle zorgverzekeraars. Ze behartigen de belangen van alle bedrijven die zorgverzekeringen aanbieden in Nederland. Het is dus een organisatie die opkomt voor zorgverzekeraars, de media te woord staat, onderhandeld met de overheid, ziekenhuizen en andere organisaties binnen de zorg.

Zorgverzekeraars Nederland wordt gefinancierd vanuit de zorgverzekeraars die lid zijn van Zorgverzekeraars Nederland. Veel vertrouwen in Rouvoet heef de consument niet. Veel mensen vinden dat er juist bespaart moet worden op deze brancheorganisatie en dat Rouvoet alleen maar heel veel geld wil gaan verdienen en zijn zakken wil gaan vullen. Anderen denken dat hiermee de zorgverzekeraars te christelijk gaan worden. Ook daalt het vertrouwen in de politiek omdat ex politici zulk soort baantjes accepteren terwijl de normale Nederlander juist extra veel geld moet bezuinigen.

Wilt u graag besparen op uw zorgverzekering? Vergelijk zorgverzekeringen op onze website en bespaar veel geld op uw zorgverzekering.

Door: Roeland Werring