AEGON en Menzis komen met zorgsparen


De zorgverzekeraars Menzis en AEGON hebben een nieuwe manier van sparen geďntroduceerd: het zogeheten ‘zorgsparen’. Op deze manier is het mogelijk om gericht te sparen voor extra zorgkosten die in de toekomst voorzien worden. Het is daadwerkelijk mogelijk om bij AEGON een spaarrekening te openen zoals de klant dat bij een spaarbank gewend is. De klant bouwt spaartegoed op dat later gebruikt kan worden voor het inkopen van extra zorg. Menzis verstrekt inkoopvoordeel en adviseert daarnaast over hoe het spaargeld het slimste te besteden is.

Introductie
In oktober 2011 kondigde zorgverzekeraar AEGON al aan dat zorgsparen in het voorjaar van 2012 een feit zou zijn. Met een zorgspaarrekening krijgt de klant adviezen over hoe het spaargeld te besteden is. De klant wordt ten eerste voorzien van een E-spaarrekening, welke bij AEGON te openen is.

De zorgspaarrekening werkt ongeveer hetzelfde als een normale spaarrekening: de klant kan een zelf gekozen bedrag opzij zetten om voor de zorg van later op te sparen. Wat echter anders is dan bij een normale spaarrekening, is het advies dat Menzis verstrekt over het spaargeld. Zo krijgt de klant informatie over woon- en welzijnszorg.
Net als bij een normale spaarrekening is het spaartegoed op elk moment vrij opneembaar.

Zorg voor later
Met de zorgspaarrekening krijgt de klant de touwtjes zelf in handen. Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis en Marco Keim, bestuursvoorzitter van AEGON willen zorg en inkomen dichter bij elkaar brengen: “De kern van de discussie draait om kwaliteit en toegankelijkheid van zorg en welzijn voor iedereen, ook in de toekomst. We willen dat de kinderen van onze kinderen oud worden in zelfstandigheid, in hun eigen woonomgeving. Daarvoor zijn soms zaken nodig die niet in een zorgverzekering zitten”.

Met een zorgspaarrekening kan er bijvoorbeeld gespaard worden voor een traplift of een alarmeringssysteem. Het zorgsparen staat nog in de ontwikkelingsfase. Zo wordt er momenteel onderzocht of de zorgspaarrekening ook in een depositovariant geboden kan worden: de rente is dan hoger, maar de klant heeft geen of minder rechten op tussentijdse opname.
Daarnaast zijn AEGON en Menzis bezig met het ontwerpen van een online community waar zorgspaarders ervaringen en adviezen met elkaar kunnen uitwisselen.

Zorgverzekering
Om nog meer geld te besparen kunt u het beste uw zorgverzekering vergelijken met alle andere zorgverzekeringen zodat u verzekerd bent van het betalen van de laagste premie.

Door: Riccardo de Wit