Aantal overstappers zorgverzekering aanzienlijk groter


Er zullen dit jaar vermoedelijk meer dan 1 miljoen consumenten naar een andere zorgverzekeraar overstappen. Er zijn 2 redenen voor dit verschijnsel.

Ten eerste komt het door de sterk stijgende zorgpremie, en ten tweede door het ‘uitkleden’ van het basispakket van de zorgverzekering. In de voorgaande jaren was het aantal mensen dat overstapte maximaal 400.000. Een groot aantal van deze mensen stapte niet over naar een andere verzekeraar maar naar de online aanbieding van hun huidige verzekeraar. Hiermee bespaarden ze overigens vele Euro’s op jaarbasis.

Een persbericht van AnderZorg, onderdeel van Menzis, ondersteunde dit verhaal. De zorgverzekeraar claimt de goedkoopste te zijn en meldt dat het klantenaantal met maar liefst 30% gestegen is. Inmiddels hebben 170.000 mensen een zorgpolis afgesloten bij AnderZorg afgesloten.

Pas in de loop van volgend jaar zal het definitieve aantal overstappers bekend zijn. Overstappen kan maar eens per jaar, dus als u wilt overstappen moet u uw huidige zorgpolis opzeggen voor 1 januari 2011. Als consument heeft u de gehele maand januari nog bedenktijd voor het maken van uw definitieve keuze .

Overweegt u om dit jaar over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Het is alweer bijna afgelopen, dat betekent dat u nog maar een paar dagen tijd heeft om hierover na te denken.

Bij het maken van een keuze kan het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen enorm helpen. U kunt zelf aangeven aan welke normen en waarden u wilt dat de verzekering voldoet. Door de verschillende zorgverzekeringen op onze site te vergelijken kunt u eenvoudig zien welke voor u het voordeligst uitpakt. Zo kunt u eenvoudig vele Euro’s besparen op uw zorgverzekering!

Door: Roeland Werring