1 op de 5 mensen denkt aan overstappen naar goedkopere zorgverzekering


1 op de 5 mensen denkt er nu nog aan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Tot en met 31 december 2011 heeft u nog de tijd om de overstap naar een goedkopere zorgverzekering te maken.

Veel mensen die de overstap maken geven aan de prijs de belangrijkste reden te vinden om over te stappen. Er komen steeds meer internet zorgverzekeringen bij waarvan de premie een stuk lager ligt. Dus er valt nog veel geld te besparen op de zorgverzekering.

Niet altijd is de internet zorgverzekering goedkoper. Ze bieden namelijk vaak een beperkte vergoeding voor de aanvullende zorg. Als u veel aanvullende zorg nodig heeft kan een traditionele zorgverzekering wel eens goedkoper zijn.

Om uit te vinden wat voor u de goedkoopste zorgverzekering is kunt u het beste alle zorgverzekeringen vergelijken op onze website.

Bij de internet zorgverzekeringen krijgt u vaak wel een actie zoals een bol.com of zalando cadeaubon of 75 euro korting.

Terwijl nog 20 procent van de mensen er aan denkt om over te stappen naar een andere zorgverzekering ligt het daadwerkelijke percentage overstappers tussen de 4 en de 8 procent. Of dit nog gaat stijgen is nog onzeker.

Eerst werd er verwacht dat er meer mensen dan vorig jaar gaan overstappen maar het lijkt er nu op dat dit aantal juist veel minder is dan vorig jaar. Ook het aantal zoekopdrachten via google ligt een stuk lager dan vorig jaar.

Door: Roeland Werring