1 miljoen mensen kiezen voor andere zorgverzekering


Dit jaar hebben ongeveer 1 miljoen mensen de overstap naar een andere zorgverzekering gemaakt. Dit komt neer op ongeveer een percentage van 6 procent van de Nederlandse bevolking. Een jaar eerder wisselde ongeveer 5,5 procent van de bevolking van zorgverzekering.

Recessie
Vanwege de recessie is de gemiddelde Nederlander beter met zijn of haar geld omgegaan. Omdat iedereen minder te besteden heeft zijn mensen gaan bezuinigen om dezelfde levensstandaard te behouden. Door het kiezen voor een goedkopere zorgverzekering kan men jaarlijks veel geld besparen. Dit is de belangrijkste reden waarom er steeds meer mensen de overstap maken naar een andere zorgverzekering.

Prijzen
Een tweede reden van de stijging in overstappers komt door de steeds grotere verschillen in de prijzen van de basis zorgverzekering. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basiszorgverzekering is ongeveer 20 euro per maand. Dit is 240 euro per jaar. Terwijl je echt voor hetzelfde verzekerd bent.

Kosten
Het verschil in de prijs zit vooral in de service en kosten. Duurdere aanbieders maken vaak veel meer kosten door het maken van reclame spotjes op de landelijke televisie. Deze kosten moeten ze op een bepaalde manier weer terugverdienen.

Vergelijken
Het verstandigste is dus om niet mee te gaan in deze reclame's. U kunt beter zelf op internet alle verschillende zorgverzekeringen met uw eigen zorgverzekering vergelijken. Zo kunt u direct zien wat voor u de laagste premie is en hoeveel geld u jaarlijks kunt besparen.

Door: Dennis de Wit