Vertrouwen spaarbanken bij ouderen ver te zoeken


Ouderen in Nederland hebben het minst vertrouwen in spaarbanken van alle doelgroepen in Nederland. De Nederlandse spaarbanken lijken er nog niet in geslaagd om het vertrouwen van de oudere klanten terug te winnen. Dat vertrouwen werd geschaad toen de financiële crisis uitbrak, en banken zich moesten beroepen op staatssteun. Ook bij andere doelgroepen heerst er wantrouwen in Nederlandse banken.

Ouderen weinig vertrouwen in spaarbankenOuderen
Voornamelijk ouderen staan wantrouwend tegenover Nederlandse (spaar)banken. De vele storingen bij het internetbankieren waarmee diverse Nederlandse banken te kampen hadden, zorgden voor wantrouwen. Daarnaast werden de spaarrentes onaangekondigd verlaagd, waarmee het vertrouwen van spaarders nog verder werd aangetast.

Dat blijkt uit onderzoek van het financiële adviesbureau KPMG, dat dinsdag de gepubliceerd werd. In het onderzoek werden 500 consumenten ondervraagd over hun vertrouwen in spaarbanken.

Geen verbetering
Driekwart van de ruim 500 ondervraagden geeft aan niets te merken van de plannen van banken om het vertrouwen van consumenten weer op peil te brengen. Slechts 7 procent van alle ondervraagden merkte een kleine verbetering in het vertrouwen.

Voornamelijk bij ouderen werken de plannen juist averechts. 20 procent van de oudere ondervraagden geeft aan de laatste jaren juist sceptischer te zijn geworden over spaarbanken.

Niet overstappen
Ondanks dat voornamelijk ouderen hun bank steeds meer beginnen te wantrouwen, geeft 75 procent van de respondenten aan het niet te zien zitten om van spaarbank te veranderen, ook niet als de rente hoger is.

Door niet over te stappen op een spaarbank met een hogere rente, lopen consumenten een behoorlijk bedrag aan rentes mis. Door spaarrentes te vergelijken krijgen consumenten inzicht van alle spaarrentes bij diverse spaarbanken in Nederland. Daarmee kunnen enkele tientallen euro’s per jaar verdiend worden.

Door: Dennis de Wit