Spaarrentes gaan weer omhoog


Het lijkt erop dat er voor spaarders beter tijden aan gaan breken. Vorige maand heeft een groot aantal banken de rentetarieven verhoogt. De afgelopen twee jaar lagen de rentetarieven tamelijk laag. De verwachting is dat de rentetarieven alleen nog maar meer zullen gaan stijgen.

Opvallend was dat de Haagse bank NIBC zijn rente op internetspaarrekeningen in één keer van 2,3 naar wel 2,5 procent verhoogde. NIBC biedt samen WestlandUtrecht Bank en Bank of Scotland de hoogste rente op internetspaarrekeningen. Op vijfjarige termijndeposito’s verhoogde NIBC eveneens de spaarrente. Deze werd verhoogd van 4,0 naar 4,1 procent.

Omdat de rentetarieven waarschijnlijk nog verder gaan stijgen is het volgens adviseurs handig om uw geld voorlopig op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden te stallen. Zo kunt u afwachten hoever de rentetarieven op langlopende deposito’s op gaan lopen.
Het economisch herstel wordt duurder, daarom zit de spaarrente in de lift.

Wat ook opmerkelijk is is dat sparen via de smartphone steeds populairder wordt . Zo is het sinds kort mogelijk om via Hyves, Twitter of Facebook met vrienden te delen waarvoor je spaart. Veel mensen moeten nog wennen aan het idee. Sommigen vinden het niet nodig om op internet te zetten waar je voor spaart. Vooral in de leeftijdscategorie 18 tot 34 jarigen zijn veel voorstanders van het op internet delen waar je voor spaart.

Door: Roeland Werring