Spaarrekeningen ING opgezegd


De bonussen van de ING top waren de afgelopen weken toonbeeld van discussie. Topman Hommen en zijn medewerkers zouden forse bonussen ontvangen over 2010. Dit nieuwsfeit zorgde voor enorme commotie, niet alleen in de media, maar ook op Twitter. Aanleiding voor de commotie is de staatssteun waar de INGBank in verkeert. Een paar dagen later kwam er een bericht naar buiten dat de pensioenuitkeringen van oud-medewerkers van de INGBank niet verhoogd zouden worden in verband met de slechte staat van de bank. Dit leidde tot veel verontwaardiging.

Social media
Deze verontwaardiging werd niet onder stoelen of banken gestoken, ook niet op sociale media zoals Twitter. Veel klanten van ING dreigden met het opzeggen van hun spaarrekeningen. Daarbij werd meermaals de ING-webcare betrokken in het bericht. Ook in de normale media was veel commotie ontstaan over de bonussen bij ING. Uiteindelijk werd bekend dat de bonussen bij de ING niet door zouden gaan. Ook werd er afgezien van een aangekondigde salarisverhoging.

ABN Amro
Ook ABN Amro had plannen om haar bestuurders een bonus uit te keren. Zover is het echter nooit gekomen, omdat ook de ABN Amro staatssteun ontvangt, en daarnaast geen winst had gemaakt. Het plan werd geblokkeerd door minister De Jager. De Nederlandse staat heeft invloed op de bank doordat zij voor een groot deel aandelen hebben.

Imagoschade
De imagoschade bij INGBank is enorm door alle negatieve publiciteit. Er zouden naar schatting duizend mensen overgestapt zijn naar een andere bank, omdat zij de INGBank niet meer zouden vertrouwen.

Overstappen?
Mensen die de INGBank niet vertrouwen, kunnen overstappen naar een andere bank. Vergelijk spaarrekeningen voor de hoogste spaarrentes en de beste voorwaarden.

Door: Riccardo de Wit