Spaarders grote banken slecht op de hoogte actuele rentestanden


Klanten van de grootste banken in Nederland, zoals de Rabobank, ABN AMRO, SNS Bank en ING zijn vaak slecht op de hoogte van de huidige rentestanden en rentewijzigingen op hun spaarrekeningen. Spaarders zeggen dat zij bij kleinere banken beter ge´nformeerd worden over de rentestand op hun spaarrekening dan dat dat bij grote banken het geval is. Het slechtst ge´nformeerd zijn de klanten van de SNS Bank. Dat schrijft de Telegraaf.

Grote banken
Uit een onderzoek van een vergelijkingssite speciaal opgericht voor spaarrentes is gebleken dat spaarders bij grote banken van mening zijn dat zij slecht op de hoogte gehouden worden over wijzigingen in rentepercentages. 35 procent van de spaarders bij grote banken geeft aan dat hun bank ze niet volledig informeert, of slecht op de hoogte houden.

Het onderzoek werd gehouden onder bijna 400 klanten, verspreid over 22 banken. In totaal werden er 41 verschillende spaarrekeningen onder de loep genomen. De meeste banken werden in het onderzoek negatief beoordeeld. Alleen de ASN Bank, Bank of Scotland, MoneYou, NIBC Direct en Leaseplan Bank werden positief beoordeeld. De kleine banken scoren beter dan de grootste banken.

SNS
Vooral spaarders bij SNS Bank zijn negatief over de informatievoorziening van hun spaarbank. Maar liefst 54 procent geeft aan dat de bank ze niet op de hoogte houdt van de rentestanden. Bij ABN Amro is dat 50 procent, bij ING 28 procent, en bij de Rabobank 26%. Woordvoerster Chantal van den Berg van de SNS Bank is het er niet mee eens: ôAls klanten een betere rente kunnen krijgen door over te stappen naar een andere spaarrekening bij ons laten we ze dit ook wetenö.

Vergelijken
Spaarders zijn slecht ge´nformeerd over de rentestand van hun bank. Aangeraden is om zelf spaarrente te vergelijken voor de beste rentestanden.

Door: Riccardo de Wit