Spaarbanken versimpelen aanbod


Het aanbod van de verschillende soorten spaarrekeningen in Nederland is aan het afnemen. In het verleden hadden banken veel verschillende soorten spaarrekeningen met ingewikkelde voorwaarden. Ook was het vaak niet duidelijk hoeveel spaarrente je jaarlijks krijgt bijgeschreven.

Omdat er zoveel onduidelijkheid is over de verschillende spaarvormen hebben een aantal banken nu besloten om de spaarrekeningen te vereenvoudigen en een aantal niet te begrijpen spaarvormen op te heffen.

De ABN AMRO is bijvoorbeeld een campagne gestart om de nieuwe spaarvormen van de bank te promoten. Had de bank tot heden 20 spaarvormen, gaat de bank nu terug naar 3 basisvormen van spaarrekeningen. Ook zijn de nieuwe voorwaarden van de spaarrekening samen met de klant herschreven zodat deze veel beter te begrijpen zijn.

Wat betekent dit voor u als u al een spaarrekening heeft? Kijk goed of uw bank de spaarvormen heeft teruggebracht, en zo ja bij welke nieuwe spaarvorm bent u ondergebracht? Krijgt u nog dezelfde spaarrente, of is deze gewijzigd? U bank dient u op de hoogte te brengen als de spaarrente of de voorwaarden van de spaarrekening zijn gewijzigd, bekijk daarom goed uw e-mail en lees uw post goed door.

Als u nog geen spaarrekening heeft geopend is dit het moment om alle spaarrentes te vergelijken en een spaarrekening te openen die bij u past.

Door: Roeland Werring